Ya Dubai Ya da Futbolu Bırakıyorum   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 09-14-2008 (19:15)   Son Mesaj: 09-14-2008 (19:15)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    09-14-2008

    Ya Dubai Ya da Futbolu Bırakıyorum

    Galatasaray'ın Eski Yıldız Futbolcusu Hakan Şükür, Bundan Sonraki Futbol Yaşantısını Dubai veya Katar'da Sürdürebileceğini Söyledi.



    Galatasaray'ın eski yıldız futbolcusu Hakan Şükür, bundan sonraki futbol yaşantısını Dubai veya Katar'da sürdürebileceğini söyledi.
    Fatih Avcılar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir etkinliğe katılan Hakan Şükür, burada okulun yeni yapılan halı sahasını hizmete açtı. Hakan Şükür, basın mensuplarının bundan sonraki futbol yaşamı konusundaki sorularını cevaplandırdı.


    Galatasaray defterinin artık kapandığını ifade eden tecrübeli golcü, "Bana birçok ülkeden teklif geliyor. Birçoğunu kabul etmedim. Çünkü tekliflerin yanında birde ailemi düşünmek zorundayım. İki tane çocuğum okula başladı. Bazı kararları artık tek başıma alamıyorum Malum herşey para değil 37 yaşına geldim bazı beklentilerin içine girilmesini istemedim. İsmimin parayla anılmasını istemedim" diye konuştu.


    -"DUBAİ'YE GİDEBİLİRİM"-


    Görüştüğü takımların sorulması üzerine Hakan Şükür, şöyle konuştu:

    "Benim görüştüğüm ülkelerde ligler ekim ayında başlayacak. Bende o kulüplerden 9 Ekim'e kadar müsade aldım. Dubai, Katar ve Amerika'nın bazı takımlarından teklifler aldım. Ancak şu aşamada Amerika uzak olduğu için burayı kabul etmedim. Şu anda Dubai daha cazip gibi görünüyor belki oraya gidebilirim. Buralara gideceğim diye kesin bir durum yok. Olmazsa da futbol hayatıma nokta koyabilirim. Çünkü antrenörlük diplomam var. Yaşantımı Türkiye'de devam ederim. Türkiye'deki takımlarda futbol oynamayı düşünmüyorum"

    Halı sahada çocuklarla beraber futbol oynamasının ve kendisininde fubol oynamayı özleyip özlemediğinin sorulması üzerine Hakan Şükür, "Evet futbol oynamayı çok özledim. Ben yine de oynamadığım dönemler dahi olsa idmanlara devam ediyorum. Bir yere gidebilirim diye kendimi oldukça hazır tutuyorum" diye cevap verdi.


    -"GALATASARAY'A KIRGINLIK OLMAZ"-


    Galatasaray ile yollarının ayrılmasının ardından bir kırgınlık oluşup oluşmadığnının hatırlatılması üzerine golcü futbolcu, "Galatasaray'a kırgınlık olmaz. Bazı kişilere karşı kırgınlığım olabilir. Orada çok güzel arkadaşlıklarım var hala birçoğu ile de görüşüyorum. Benim oynama isteğim belki farklı bir şekilde değerlendirilebilirdi. Çok hoş günler yaşadım" dedi.

    Bir basın mensubunun "Hakan Şükür'ün yerine Semih Şentürk doldurabilir" şeklindeki yorumları hatırlatması üzerine tecrübeli futbolcu: "Semih oldukça kaliteli bir futbolcu, kendisini Avrupa Şampiyonası'nda gösterdi. Ben böyle kıyaslamaları kabul etmiyorum. Kendisi kişi olarak sevdiğim bir kardeşimdir" diye konuştu.


    -"TÜRK FUTBOLCUSU EZİLMEMELİ"-


    Galatasaray'da şu anda oynayan birçok futbolcu ile görüştüğünü ifade eden Hakan Şükür, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Kendileri ile çoğu zaman bir arada oluyoruz. Benim evime geliyorlar karşılıklı oturup konuşuyoruz. Ben oynadığım süre içinde maddi problemler yaşadık. Bu süreçleri yaşarken şampiyonluklar yaşandı. Ancak yabancı oyuncular karşısında Türk oyuncularının güven verilmesi gerekiyor. Bu yıl Galatasaray'da oldukça genç ve güzel bir kadro oluşturuldu. Galatasaray'a yeni oyuncular alındı. Tabiki beklentiler de yükseldi. Ancak Şampiyonlar Ligi'nden bir anda elenilmesi herkesi oldukça üzdü"

    Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat'ın "Saracoğlu'nda UEFA Kupası'nı kazanmak istiyoruz" şeklinde medyaya verdiği demecinin hatırlatılması ve Galatasaray'ın bunu becerebilecek gücünün olup olmadığının sorulması üzerine Hakan Şükür, "Kadro itibari ile oldukça alternatifli ve geniş bir kadro oluşturuldu. Burada dikkat edilmesi gereken bir husun bence yerli oyuncuları yabancı oyuncuların altında ezilmemeli. Ben Galatasaray'ın UEFA Kupası'nda büyük başarılar yakalayabileceğini düşünüyorum" diye cevap verdi.

    Öte yandan geldiği günden beri tartışılan isimlerin arasında yer alan Lincoln'ün durumunun sorulması üzerine tecrübeli golcü: "Lincoln oldukça kaliteli bir isim. BAna göre oynaması için kendisine çok şans tanındı. Ancak bu şansları iyi değerlendirdiğini söyleyemem. Biraz daha kendisini fazla sıkması gerekiyor. Kalitesini ortaya koymalı" dedi.


    (CİHAN)




    Ya Dubai Ya da Futbolu Bırakıyorum Yorumları