Korucu babası ikna etti, teslim oldu   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-09-2008 (01:44)   Son Mesaj: 09-09-2008 (01:44)    Cevap: 0    Gösterim: 1053  

    09-09-2008

    Korucu babası ikna etti, teslim oldu

    11 Kişilik Grupla Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Kırsalına Gönderilen N.ç., Dağda Bulunduğu Sırada Roketle Saldırdığı Zeyrek Jandarma Karakolu'na Silahıyla Giderek Teslim Oldu.



    TERÖR örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında askeri eğitim aldıktan sonra 11 kişilik grupla Diyarbakır’ın Kulp İlçesi kırsalına gönderilen N.Ç., dağda bulunduğu sırada roketle saldırdığı Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla giderek teslim oldu.
    N.Ç.’yi, korucu olan babasının ikna ederek teslim olmasını sağladığı öğrenildi. N.Ç., Kuzey Irak’taki kamplarda ABD’li askerlerden Strella füzesi, havan, bomba atar, sabotaj ve silah üzerine eğitim aldığını iddia etti. PKK’nın siyasi kanadının DTP olduğunu söyleyen N.Ç., “Örgütün doğrudan irtibatlı olduğu parti DTP’dir. DTP örgütün legal kanadı olup siyasi faaliyetten sorumludur” dedi.


    Diyarbakır’ın Kulp- Lice ve Bingöl’ün Genç İlçesi üçgeninde silahlı faaliyet yürüten ve 4 ay önce güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı ‘Sefkan’ kod adlı 26 yaşındaki N.Ç., dağda silahlı faaliyet yürütürken roketatarla saldırdığı Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ndeki Zeyrek Jandarma Karakolu’na silahıyla birlikte giderek teslim oldu.

    Kulp ve Lice’de Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir, er Caner Örengül’ün şehit edilmesi, Jandarma Astsubaylar Cevat Alakurt, Ali Haydar Kapkaç ve Jandarma Komando Er İbrahim Kalıpçı’nın yaralanması ile Zeyrek Jandarma Karakolu’na roket atılması eylemlerine katıldığı için hakkında Diyarbakır Başsavcılığı’nca müebbet hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan N.Ç., örgütün Diyarbakır kırsalındaki yapılanmasıyla ilgili önemli itiraflarda bulundu.

    9 yıl önce örgüte katıldığını anlatan N.Ç., şunları söyledi:

    “Benim PKK’ya katılmam halinde diğer korucu çocuklarına örnek olacağım söylendi. Bu mücadelede babamın korucu oluşunun bir engel olduğu belirtilerek bunu bana tehdit unsuru olarak kullandılar. Kandil’de kongre için tüm üst düzey yöneticiler biraraya geldi. Kongre bitince kutlama yapıldı, bu sırada Türk savaş uçakları kampın üzerinden geçince büyük panik yaşandı. Tüm üst düzeyleri mağaralara koydular, herkes dağıldı. Sonra herkesi değişik kamplara gönderdiler. Örgütün özel birimine profesyonel eğitimleri kampa gelen Amerikalı askerler veriyordu. ABD askerleri bize Strella füzesi, havan, bomba atar, sabotaj ve silah üzerine eğitim verdi. Diyarbakır’a gelmek üzere Zap bölgesindeki KDP kontrolünde olan Çemço alanına geldik. Bu bölgedeki kasabada ayrıca PKK’ya ait dükkanlar var. Türkiye’ye gönderilen her örgüt üyesine silah ve techizatın yanı sıra 1 kilo C-4 patlayıcı verildi.”

    EYLEMLERİ ŞEHİRLERE KAYDIRIN

    Sınırı geçip Şırnak kırsalına ulaştıklarında örgüt yöneticilerinin kendileriyle toplantı yaparak, eylemleri kırsaldan ziyade şehirlerde yaymaları konusunda talimat verdiklerini kaydeden N.Ç. şunları anlattı:

    “Dicle Nehri ile Batman Çayı’nı botla geçip Diyarbakır kırsalına ulaştık. Burada örgüt para sıkıntısı çekmez. Lice kırsalında kenevir ekimine çok müsait ve kontrol edilemeyen araziler var. Kenevir ve esrar ticareti yapan köylülerden cezalandırma adı altında yüklü miktarda para topladık. Zeyrek karakolunu roket atıp kalaşnikofla taradıktan sonra kış üslenmesine geçtik. Kobra helikopterler kış sığınağını fark edince baskın oldu ve 5 kişi öldü. Gruptan 4 kişi ise bir köye sığınarak sivil elbise giyip Lice’den Diyarbakır’a gittiler. Bahara kadar burada kalıp karlar eriyince geri döndüler. Kış sığınağındayken ‘Roj’ kod adlı Bahoz Erdal telsizle bize Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’a kara harekatı yaptığını, Türkiye’nin bozguna uğratıldığını, baharla birlikte topyekün saldırı için bize talimat verdi. Kuzey Irak- Türkiye sınırındaki Zagros ve Haftanin bölgeleri geçici üs bölgesidir. Yaz aylarında Türkiye içlerine girilip eylem yapılır, kış öncesi ise geri dönülür. Bu kamplar füzelerle korunur. Şırnak-Hakkari-Irak hattında kaçakçılık yapan koruculardan da yüzdelik komisyon alınır. KDP’den temin edilen C-4 patlayıcılar Gare bölgesinden Zap’a, buradan da Türkiye’ye giriş yapacak gruplara dağıtılır. İhtiyaç olduğu taktirde sınırdaki korucular ve kaçakçılar tarafından bize ulaştırılır.”

    ALT KADROLARIN MORALİ ÇOK BOZUK

    Şehir merkezlerinde TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adıyla faaliyet yürütenlerin de PKK kamplarında eğitilen özel kuvvet elemanları olduğunu, sivillere yönelik eylem yapıldığı için örgütün tepki çekmemek amacıyla bu ismi kullandığını anlatan N.Ç., şöyle devam etti:

    “Telsiz irtibatı sağlanamayan bir bölgeye gönderilen grupla bağlantı Mezopotamya radyosuyla sağlanıyor. Bölgede operasyon varsa radyo şifreli olarak örgüt elemanının geri dönmesini sağlıyor. Mezopotamya FM örgütün aynı zamanda muhabere görevini yapmaktadır. Yani grup sorumlularının kod ismine hitaben şarkı armağan edilerek, iletilmek istenen mesaj gruplara aktarılmaktadır. Genel bir af çıkarsa yüzde yüz başarı sağlanır ve üst düzeyler dışında herkes teslim olur, çünkü alt kadroların moral düzeyi çok bozuk.”

    DTP, ÖRGÜTÜN LEGAL KANADI

    Terörist N.Ç., ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra PKK’nın elindeki C-4 tipi plastik patlayıcı ile uçaksavar, füze ve havan sayısında büyük artış olduğunu, üst düzey yönetimin fikir çatışması yaşadığını ve Suriye kökenlilerin örgüte hakim olmak istediğini söyledi. N.Ç. şöyle konuştu:

    “Bir grup siyasal, diğer grup ise askeri çözümden yanadır. Ancak bu fikir çatışması alt kadrolara yansıtılmamaktadır. Örgüt içindeki üniversite mezunları ideolojik olarak daha bilgili ve ikna kabiliyetleri olduğu için son dönemlerde eleman temin etmek için şehir merkezlerine gönderiliyor. Terör tazminatlarının köylülere ödenmesi örgütü rahatsız etti, bize verilen talimatta köylülere, ‘Biz terörden zarar görmedik. Bize devlet zarar verip köyümüzü yakıp, göçe zorladı’ diye ifade vermeleri yönünde baskı kurmamız istendi. Örgütün doğrudan irtibatlı olduğu parti DTP’dir. DTP örgütün legal kanadı olup siyasi faaliyetten sorumludur.”

    AKP’YE KARŞI DİNİ MOTİFLER KULLANILACAK

    Bölge halkının dine bağlılığı nedeniyle PKK’nın önümüzdeki dönemde dini motifleri kullanarak bölgede yeniden prestij kazanmaya çalışacağını kaydeden N.Ç., itiraflarını şöyle sürdürdü:

    “Son dönemde AKP’nin bölgede dini kimlikle oy patlaması yaparak halkı kazanmasını örgüt kendisi için tehlike olarak gördü. Bu nedenle islamiyeti kullanacak. Önümüzdeki dönemde Roj TV aracılığıyla imamlar ön planda tutulacak. Terör olmasaydı, Türkiye daha çok güçlü bir ülke olacaktı. Hangi şartlarda yaşadığımızı kırsalda size gösterdiğim yeraltı sığınaklardan gördünüz. Ülkeme zarar verdiğim için pişmanım. Gitttiğim köylerde beni ve korucu olan babamı tanıyan şahıslar bana, teslim olmam halinde ceza almadan serbest kalacağım yönünde güvenlik güçlerinin babama bilgi verdiğini anlattılar. Ben de kötü günlerin üzerine bir çizgi çekip teslim olmaya karar verdim.”




    Korucu babası ikna etti, teslim oldu Yorumları