"ağaçtan" 8 katlı apartman inşa ediliyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-09-2008 (01:38)   Son Mesaj: 09-09-2008 (01:38)    Cevap: 0    Gösterim: 799  

    09-09-2008

    "ağaçtan" 8 katlı apartman inşa ediliyor

    "ağaçtan" 8 katlı apartman inşa ediliyor
    Uyguladığı çevre programlarıyla Avrupa ülkeleri arasında en yeşil kent seçilen İsveç'in Vexjö kentinde Avrupa'nın en yüksek ahşap binası inşa ediliyor.
    İsveç Dışişleri Bakanlığı basın bürosu Vexjö Belediyesinin daveti üzerine İsveç'te görev yapan yabancı basın mensuplarını Smoland bölgesini gezdirdi.

    İsveç'in en önemli turistik bölgesi olan Smoland'de yer alan Vexjö kenti Avrupa ülkeleri arasında doğaya önem veren en önemli belediyelerden.

    Çevre uygulamalarıyla birlikte İsveç'in Vexjö kenti bir ilke de imza atmak istiyor. Göl kenarında 8 katlı bir binayı temeli hariç ahşaptan inşa ediyor. Duvarları, döşeme malzemeleri, tavanı tamamen ahşap olan bu bina da dünyada çok büyük ilgi çekiyor. 2 oda bir salon, mutfak, banyo ve iki balkondan oluşan daireler yerden ısıtılıyor ve yangın önlemleri de son sistemlerle alınıyor. Yan yana 4 ahşap apartmanda 134 daire bulunurken, beton binalara göre karbondioksit atığı daha aza indirilmeye çalışılıyor.

    İsveç'in ormanlık Smoland bölgesi aynı zamanda cam işlemeciliğinin de yoğun yapıldığı bir bölge. Cam fabrikalarından biri dünyanın ilk kristal cam otelini Vexjö'da açmaya hazırlanıyor. İnşaatı halen devam eden otelin odaları, barı havuzu ile birlikte otel içinde kullanılacak her şeyi camdan tasarlandı.

    1 Haziran 2009'da açılışı yapılacak olan otelde 100 ton değişik cinste cam kullanılacak. 105 odalı otelin dış cephesi için kullanılacak cam miktarı 5 ton. Otelin cam havuzunda da yaklaşık 4 ton cam kristal kullanılacak.




    "ağaçtan" 8 katlı apartman inşa ediliyor Yorumları