Tren kazası: 200 yolcu ölümden döndü   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-26-2008 (23:54)   Son Mesaj: 08-26-2008 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 992  

    08-26-2008

    Tren kazası: 200 yolcu ölümden döndü

    Kapıkule-İstanbul arası 81721 sefer sayılı yolcu treni Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Veliköy Geçidi'nde 34 DR 2931 plakalı hurda kamyonuna çarptı.

    Kazada kamyon şoförü Sebahattin İlkbey hayatını kaybederken, makinistler Hasan Öz ağır, Ayhan ana hafif şekilde yaralandı. 200 yolcunun bulunduğu trenin raylardan çıkmaması, büyük bir faciayı önledi.

    Edinilen bilgiye göre saat 10.25'te meydana gelen olayda Kapıkule'den saat 7.00'da hareket eden 81721 sefer sayılı yolcu treni Veliköy Hemzemin Geçidi'nde Sarıca Metal'e hurda boşaltıp dönen 34 DR 2931 plakalı kamyona çarptı.


    Hemzemin geçit üzerinde arkadan vurduğu hurda kamyonunu önüne katarak 50 metre sürükleyen tren içerisindeki 200 yolcuya dehşetli anlar yaşattı. 35 bin watlık elektrikle çalışan tren kaza anında katener direklerini de kopardı.

    Trenin lokomotif kısmında büyük çaplı hasarın meydana geldiği kazada Sebahattin İlkbey'in kullandığı araç demir yığınına döndü. Trenin hemzemin geçitte hızını kesmiş olması, raylardan çıkmamasına neden olurken 200 yolcunun da canını kurtardı. Kaza anında otomotik olarak elektriğin kesilmesi de ayrı bir faciya önledi.

    Kaza sonrası hurdaya dönen kamyondan çevredekilerin yardımıyla çıkarılarak 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye gönderilen Sebahattin İlkbey, yolda hayatını kaybetti. Yaklaşık 20 yıldan beri Sarıcı Metal'de şoför olarak çalıştığı belirtilen Sebahattin İlkbey'in olaydan 10 dakika önce kamyonuyla hurda boşalttıktan sonra, fabrikadan ayrıldığı belirtildi. Kaza sonrası olay yerine gelen arkadaşları, Sebahattin İlkbey'in aynı fabrikadan geçtiğimiz ay emekli olduğunu belirterek, "20 yıldır bizde çalışıyordu. Her zaman geçtiği yerdi. Ne bilsin başına böyle birşey gelecek." diye talihsiz kazanın şokunu yaşadı.

    Kamyon şoförünün hayatını kaybettiği kazada tren makinistleri de yaralandı. Başmakinist Hasan Öz'ün (43) ağır yaralandığı kazadan yardımcı makinist Ayhan Ana (35) ise hafif şekilde sıyrıklarla atlattı.

    Olay sonrası Hasan Öz Özel Güven Hastanesi'ne ait ambulansla acil servise kaldırılırken, Ayhan Ana olay yerine gelen jandarma ekiplerine ifade verdikten sonra hastaneye gitti.

    Hemzemin geçide girilirken kamyonu gördüklerini belirten Ayhan Ana, "Kamyon bizi gördü durdu. Bizde onu görünce hız kestik. Zaten hız kesmeseydik çok daha farklı olurdu. Hemzemin geçide iyice yaklaştığımızda birden önümüze çıktı. Arkadan vurduk. Kamyon önümüze atlayınca Usta bana 'kaç' dedi. Ben kaçtım o kaçamadı." diye konuştu.

    Hasan Öz ve Ayhan Ana Özel Güven Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, başmakinist Öz'ün kafasında ve omiriliğinde kırık bulunduğu öğrenildi.

    Kaza sonrası treni boşaltan 200 yolcu olayın şokunu üzerinden uzun süre atamadı. Kaza sonrası olay yerine hemen gelen Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, bir taraftan ilgilerden kazayla ilgili bilgi alırken, diğer taraftanda yolcuların taşınmasını sağladı.

    İlk olarak Kaymakam Varıcıer ve Yeşil geldiği kaza yerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Karaağaç Belediye Başkanı İsmet Şimşek ile Kızılpınar Belediye Başkan Vekili Seyithan Caferoğlu'da geldi.

    Karaağaç, Veliköy ve Çerkezköy'den gelen minibüs ve otobüsler 200 yolcuyu Çerkezköy İstasyonu'na taşıdı. Yolcular buradan tekrar trenle İstanbul'a gönderildi.

    Bu arada Veliköy minibüs hatlarında çalışan bazı şoförlerin kaza sonrası şoka giren yolcuları taşımak için para istemesi Kaymakam Akın Varıcıer'in tepkisini çekti.

    Varıcıer'in müdahalesiyle kazadan rant çıkarmak isteyen minibüsçüler, yolcuları ücretsiz taşıdı. (CİHAN)




    Tren kazası: 200 yolcu ölümden döndü Yorumları