Başörtülü hostese özel kıyafet   Konuyu açan: beyza   İlk Mesaj: 08-20-2008 (11:46)   Son Mesaj: 08-20-2008 (11:46)    Cevap: 0    Gösterim: 3247  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen beyza

    08-20-2008

    Başörtülü hostese özel kıyafet

    Miriam Köse'nin kıyafet sorunu birkaç ay önce başladı. Bir Türk'le evlenerek Müslüman olan Köse, 11 yıldan beri hosteslik yaptığı şirketin ana merkezi Atlanta'da dört saat beklemesi gerekince problem çıktı.
    Başörtülü hostese özel kıyafet



    Hostes dinlenme odasına geçen Köse, kendisini gören iki birim şefinin uyarısına maruz kaldı. Başörtüsünün yönetmeliğe uymadığını belirten şefler, bu konuda yönetimin karar vermesi gerektiğini belirtti. Sonuç ilan edilinceye kadar da Köse'nin saçlarını açmasını, aksi halde uçuşa çıkamayacağını ifade ettiler.

    Başörtüsünü çıkarmayı reddeden Köse, Atlanta'dan sivil olarak uçağa bindi ve evinin bulunduğu New Jersey'e döndü. Konuyu incelemeye alan Delta yönetimi, Miriam Köse'den başörtüsünün dinî bir gereklilik olduğunu belirten yazı getirmesini istedi.

    New Jersey'deki camiden aldığı yazıyı şirkete gönderen Köse, bir hafta sonra istisnai talebinin kabul edildiğini bildiren sevindirici bir e-mail aldı. Delta'nın duyarlılığı bununla da kalmadı. Şirketin personele karşı dinî veya ırkî ayrımcılık yapılıp yapılmadığını takip etmekle görevli Fırsat Eşitliği Bürosu yöneticisi, özel numarasını vererek Köse'nin en küçük sıkıntıda kendisini aramasını istedi. Delta'nın bu uygulamasından, kipa takan Yahudi erkekleri ile sarıkla dolaşan Sih erkekleri de yararlanacak. (Mehmet Demir-Zaman)

    yabanGülü bunu beğendi.



    Başörtülü hostese özel kıyafet Yorumları