türkiye agliyor: 9 sehit verdik erzincanda   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-12-2008 (00:45)   Son Mesaj: 08-12-2008 (00:49)    Cevap: 2    Gösterim: 1130  

    08-12-2008

    türkiye agliyor: 9 sehit verdik erzincanda

    Erzincan'da sabah saatlerinde askeri araca yapılan mayınlı saldırı sonucu 9 asker şehit oldu.


    Erzincan Valisi Ali Güngör, teröristler tarafından operasyondan dönen askeri aracın geçişinde uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu bir kurmay yarbay ile iki uzman çavuş ve 6 erin şehit olduğunu bildirdi.

    Kars 14'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan yaz mevsiminde bölgede operasyonlar yapmak üzere Erzincan’ın Kemah İlçesi'ndeki Alp İstasyonunda konuşlanan birliğin komutanı Kurmay Yarbay ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı ve 2'si uzman çavuş toplam 11 asker, Erzincan ile Kemah arasında bulunan Olukpınar Köyüne gitmek isterken, PKK’nın mayınlı tuzağına düştü.

    Operasyona giden askerlerin bulunduğu askeri kamyon geçerken, saat 10.30'da teröristler yola döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Patlamayla birlikte yaralılar, ambulanslarla Erzincan ve 13 Şubat Devlet Hastanelerine kaldırdı. Ağır yaralı olan askerlerden 9’u hayatını kaybetti, 2'sinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

    Vali Ali Güngör, bölücü terör örgütünün mayınlı tuzağını ve 9 askerin şehit olduğunu doğruladı. Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi altına alınan askerlerin sağlık durumlarını yakından izleyen Vali Güngör, olayın üzücü olduğunu belirtti. Vali Güngör, askere tuzak kuran töreristlerin yakalanması için bölgede havadan ve karadan operasyonların hemen başlatıldığını bildirdi.

    Erzincan- Kemah karayoluna birkaç kilometre uzaklıktaki mayınlı tuzağın olduğu bölgeye, basın mensuplarının girişine izin verilmedi. Fırat’ın kolu Karasu Nehrine paralel olan karayolunun 10’uncu kilometresinde araçlar, sıkı denetimden geçiriliyor.

    ORDU KOMUTANI DEVİR TESLİMDEN ERKEN AYRILDI

    Öte yandan Ardahan’da konuşlanan 25’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında bugün sabah saatlerinde sancak devir teslim töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından gerçekleşen törene katılan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, “Arkadaşlar, Erzincan’da üzücü bir olay nedeniyle sizden erken ayrılmak zorunda kalıyorum” dedi.

    Vali Selim Cebiroğlu’nun hazır bulunduğu törenden 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ile birlikte ayrılan Orgeneral Saldıray Berk, helikopterle Erzincan’a geçti.

    PATLAMA YOLDA ÇUKUR AÇTI

    Kemah Belediye Başkanı AKP'li Şükrü Balcı, mayınlı tuzak olayını öğrenir öğrenmez hemen olay yerine gittiklerini belirtti. Pusunun Sarıyazı Köyü yol ayrımında meydana geldiğine dikkat çeken Başkan Balcı, “Mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu askeri kamyon tanınmaz duruma gelmiş. Ürperten bir görüntüsü vardı. Yolda büyük de bir çukur açılmış. Yaz mevsiminde Kemah'ın Alp İstasyonu'na gelerek konuşlanan asker birliğin komutanı olan yarbay şehit olurken, Kemah'da görevli yüzbaşı da ağır yaralanmış. Yaralıların tümünün durumları ağır olduğu için şehit sayısı fazla oldu” dedi.

    İŞTE ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

    "Miktat Şamdancı (Piyade Kurmay Yarbay), Selim Kabataş ve Gökhan Kugat (Jandarma Uzman Çavuş), Abdullah Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Hilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bulut, Barış Demir (Jandarma er)."




    türkiye agliyor: 9 sehit verdik erzincanda Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  08-12-2008, 00:46


    İşte şehitlerimizin kimlikleri 11 Ağustos 2008


    DHA



    Erzincan Valisi Ali Güngör, Askeri Hastane çıkışında terör örgütünün mayınlı tuzağı hakkında yaptığı açıklamada, askeri kamyonun devriye nöbetinden dönmekte olduğunu bildirdi.



    Ali Güngör, "Araçta Kars'tan gelen tabur komutanımız, kurmay yarbayımız ve bir jandarma yüzbaşımız ile ikisi uzman çavuş olmak üzere toplam 11 askerimiz patlamaya maruz kalmıştır. Toplam 9 şehit var. Yarbayımız, iki uzman çavuşumuz ve altı erimiz şehit. İki de yaralımız var. Yüzbaşımız Devlet Hastanesi'nde, bir erimiz de Devlet Hastanesi B Blok'ta tedavi altında bulunuyor. Gerekli müdahaleler yapılıyor. Yarbay Kars'tan gelmiş ve Alp'taki Jandarma taburuna komutanlık yapıyor. Ambulans ve helikopterlerle yaralılar geldi. Saat 10.00 'da olay meydana geliyor. Olay mahallinde 7 şehidimiz vardı. Biri yolda, biri de devlet hastanesinde şehit oldu ve şehit sayısı dokuza çıktı. Bunlar Kars birliği olduğu için memleketlerini ve ailelerini tespit çalışmaları devam ediyor. Kemah'tan sadece Jandarma Bölük Komutanımız Yüzbaşı araçta bulunuyor. Diğerleri Kars'tan gelen birlik personeli" diye konuştu.


    ŞEHİT VE YARALILARIN KİMLİKLERİ

    Erzincan Valiliğinden alınan bilgiye göre şehitlerin adları ve memleketleri şöyle:

    Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı (Ankara),

    Jandarma Uzman Çavuşlar: Selim Kabataş (Malatya), Gökhan Kuvat (Elazığ)

    Jandarma erler: Aydın Emer (Osmaniye doğumlu İstanbul'da oturuyor), Önder Muratoğlu (Yozgat), Adem Bilaloğlu (İzmir), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Bolat (Hatay), Barış Demir (İzmir)


    YARALILAR

    Yaralı Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül (Afyonkarahisar)

    Yaralı Piyade er: Ali Üzüm (Kahramanmaraş)
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  08-12-2008, 00:49


    sehitlerime rahmet ve ailelerine bol sabirlar diliyorum
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü