Yaralı leyleğe evinde bakıyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (19:19)   Son Mesaj: 08-10-2008 (19:19)    Cevap: 0    Gösterim: 965  

    08-10-2008

    Yaralı leyleğe evinde bakıyor

    Muş'ta bir vatandaş, dere kenarında yaralı bulduğu leyleği veterinere götürerek tedavi ettirdi.

    Merkeze bağlı Kızılağaç beldesinde ikamet eden Ömer Yentürk, dere kenarında çıktığı gezintide yaralı bir leylek buldu. Leyleği veterinere götürerek tedavisini yaptırdı. Yentürk, daha sonra leyleği bakmak üzere evine götürdü. Yaralı leyleği besleyen ve bakımını yapan Yentürk, leyleklerin sayısının giderek düştüğünü, azalmanın bu hızla devam etmesi halinde herkesin çok iyi tanıdığı bu kuş türünü, gelecek nesillerin ancak ansiklopedilerde görebileceklerini söyledi. Yentürk, bir haftada iyileşmesini beklediği leyleği daha sonra doğaya salacağını kaydetti.

    Herkesin, leylek türünün korunması için üzerine düşeni yapması gerektiğine dikkat çeken Yentürk, şöyle konuştu: ''Azalışın başlıca nedeni, leyleklerin beslendiği sulak alanların kurutulması, zirai mücadele ilaçlarının kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde kullanımıdır. Halk arasında 'Hacı Leylek' olarak bilinen bu kuşların hayatlarını sürdürebilmeleri için sulak alanların korunması gerekir."




    Yaralı leyleğe evinde bakıyor Yorumları