GÜRCİSTAN'DA MAHSUR KALAN AVRUPA VATANDAŞLARI TAHLİYe EDILIYOR   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 08-10-2008 (18:11)   Son Mesaj: 08-10-2008 (18:11)    Cevap: 0    Gösterim: 1077  

    08-10-2008

    GÜRCİSTAN'DA MAHSUR KALAN AVRUPA VATANDAŞLARI TAHLİYe EDILIYOR

    Güney Osetya sorunundan dolayı Gürcistan ve Rusya arasında devam eden savaştan dolayı Gürcistan'da mahsur kalan Avrupa vatandaşları, Türkiye ve Ermenistan üzerinden tahliye ediliyor. Polonya yönetimi, Gürcistan'da devam eden savaştan dolayı burada mahsur kalan vatandaşlarını ve diğer Avrupa vatandaşlarını, Türkiye ve Ermenistan üzerinden tahliye edeceğini duyurdu. Polonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Gürcistan ile Türkiye arasındaki sınır bölgesinde 300 kadar Polonya vatandaşı olduğu belirtildi. Sınıra çok yakın Batum kentindeki Polonya vatandaşlarının buradan uçakla alınarak Trabzon'a geleceği, buradan da orada beklemekte olan vatandaşlarını alarak Polonya'ya döneceği belirtildi.

    Polonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bir uçağın, Gürcistan'dan Ermenistan'a giden ve Yerevan'da mahsu kalan Polonya vatandaşlarını almaya gideceği kaydedildi. Buradaki vatandaşların çoğunun Polonya vatandaşı olduğu; ancak aralarında Çek Cumhuriyeti ve Estonya gibi ülkelerden de kişilerin bulunduğu belirtildi.

    Açıklamaya göre Ermenistan'a giden uçak, buradaki yolcuları Polonya'ya bıraktıktan sonra tekrar geri gelerek Batum'daki Polonya vatandaşlarını alarak Trabzon'a inecek. Burada da 80 kadar Polonya ve diğer Avrupa ülkelerinden vatandaşları alarak yeniden Polonya'ya dönecek.

    Uçak, muhtemel tahliyeler için daha sonra yeniden Yerevan'a giderek orada bekletilecek.

    İtalyan ANSA ajansında yer alan habere göre Gürcistan'da 200 kadar İtalyan vatandaşı bulunuyor. ANSA'ya göre bu vatandaşlar da Ermenistan üzerinden tahliye edilecek.

    Öte yandan İngiltere de vatandaşlarına "acil işleri olmadıkça" Gürcistan'a gitmeme uyarısında bulundu.

    Alman Dışişleri Bakanlığı da Gürcistan'daki vatandaşlarını "demiryolları, limanlar ve askeri üsler" gibi stratejik öneme sahip yerlerden uzak durmaları konusunda uyardı.

    Türk Hava Yolları ve Avusturya Havayolları gibi bazı havayolu şirketleri de Tiflis seferlerini iptal ederek, uçaklarını Trabzon'a yönlendirdi.




    GÜRCİSTAN'DA MAHSUR KALAN AVRUPA VATANDAŞLARI TAHLİYe EDILIYOR Yorumları