"oğlum kandırıldı"   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-10-2008 (13:30)   Son Mesaj: 07-10-2008 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 838  

    07-10-2008

    "oğlum kandırıldı"

    İstinye'de bulunan ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırı sırasında, polisle girdikleri çatışmada 3 polisi şehit ettikten sonra vurularak ölen teröristler arasında olan Bülent Çınar'ın yakınları yaşanan olaydan dolayı şaşkın.

    Bülent Çınar'ın annesi oğlunun karıncayı incitmeyecek yapıda olduğu, insan öldürmesinin mümkün olmüdığını söylerken, market işleten dayısı Celal Öz, Bülent'in, dünkü saldırıda ölen Erkan Kargın tarafından kandırıldığını iddia etti. Erkan Kargın'ın, Bülent'in işyerine gittiği servis aracına otostopla bindiğini ve tanışmalarının da böyle başladığını söyleyen Celal Öz, "Yaklaşık bir ay önce tanışmışlar. Erkan 15 gündür Bülent'in yanına gelip gidiyordu. Onu ne şekilde kandırdığını bilmiyorum ama Bülent böyle bir olaya karışacak insan değildi." diye konuştu. Raif Topcıl'ın da Erkan Kargın'la, Bülent Çınar aracılığı ile tanıştığı öğrenildi.
    İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırı sırasında 3 polisi şehit ettikten sonra, çatışmada vurularak ölen Bülent Çınar ile Raif Topcıl'ın yakınları, yıkılmış durumda. Uzun süredir arkadaş olan Bülent Çınar ile Raif Topcıl'ın yaşadıkları evleri de aynı sokak üzerinde ve karşı karşıya bulunuyor. Yaşanan olaydan sonra her iki evde de arama yapan polis, Erkan Kargın tarafından getirildiği iddia edilen birçok kitaba el koydu. Çınar ailesinden Bülent Çınar'ın ağabeyleri Atilla Çınar (28), Servet Çınar (31) ve kız kardeşlerinin nişanlısı, gözaltına alındı. Ayrıca, Topcıl ailesinden de 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

    Geç saatlere kadar Bülent'in yaşadığı evde kalarak taziyeleri kabul eden dayı Celal Öz, Bülent'in böyle bir olaya karışmış olabileceğine inanamadıklarını söyledi. Şaşkınlığını üzerinden atamayan Öz, Bülent ve Raif'in, Erkan Kargın tarafından kandırıldığını iddia etti. Bülent'in bir tekstil atölyesinde makineci olarak çalıştığını belirten Öz, "Erkan Kargın arandığı için otobüslere binemiyormuş. Yaklaşık bir ay önce Bülent'in işe gittiği servis aracına otostop çekip durdurmuş. Orada tanışmışlar. 15 gündür de buraya gelip gidiyordu. Marketin önünde konuşuyorlardı." dedi. Bülent'in saldırıdan bir gün önce işten ayrıldığını ifade eden Öz, "Belki ona, yurtdışına götürmeyi teklif ettiler. Belki para vereceklerini söylediler. Belki de bir şey içirip kandırdılar. Gariban aileydi. Babası da çalışmıyor. Kardeşlerinin de doğru düzgün işi yok. Köyünden bir kızı seviyordu. Vermezler diye isteyemedi. Ben, 'biraz çalış, paranı kazan, isteyelim' dedim. 'Doğru dürüst bir işim yok.' diye karşı çıktı. Raif'i çok iyi tanımam ama Bülent'in arkadaşıydı. Erkan ile konuşmamalarını söyledim ama onun iyi bir insan olduğunu anlattı." şeklinde konuştu. Yeğeninin yaklaşık 9 ay önce askerden geldiğini söyleyen dayı Öz, son olarak, yaşanan olayın tamamen cahillikten kaynaklandığını söyledi.

    Ailenin 4 yıl önce Iğdır'ın Sürmeli Köyünden İstanbul'a geldiğini belirten Öz, mahallede Bülent'ten kimsenin şikâyetçi olmadığını, aksine efendiliği ile takdir topladığını, şimdiye kadar bir ağız dalaşına bile karışmadığını söyledi. "Olaydan sonra Giresun'dan, Muş'tan aradılar ve Bülent'in böyle bir olaya karışmış olacağına inanamadılar." diyen Öz, "Bülent Şirinevler'e bile gitmeyi bilmiyordu. İstinye'yi bilmesi mümkün değil. Onu evden alıp götürmüşler. Sabah saat 04.00'te marketten gelip anahtarı annesine vermiş. 'Ben gidiyorum' demiş ve çıkmış." diye konuştu.

    Öz, Bülent'in babası Mecit Çınar'ın tarla işlerini görmek için köye gittiğini, kalp hastası olan annesi Saniye Çınar'ın ise olaydan sonra rahatsızlandığını ve yatağa düştüğünü de sözlerine ekledi.

    Anne Saniye Çınar: " Oğlum kandırıldı."

    ABD Konsolosluğu'na yönelik saldırıda polisle çatışmaya girip ölen Bülent Çınar'ın evinde yas hakim. Anne Saniye Çınar, oğlunun kandırıldığını söyleyerek, "Oğlumu yoldan çıkardılar. O cinayet işleyecek biri değildi. Amcasının evine bile gitmezdi; kız gibi içerdeydi benim yavrum" diye gözyaşı döktü. Bülent Çınar'ın teyzesi, amcası ve kız kardeşi de Erkan Kargın'ı suçladı.

    Oğlunun öldüğünü televizyondan duyduklarını söyleyen anne Saniye Çınar, "Markette kalıyordu. Sabah erkenden gelip anahtarı bana verdi. 'Anne ben işe gidiyorum' dedi. Neden erken gittiğini sordum. 'Servis saat 08.00'da geliyor.' dedim. Bana, 'Anne ben artık başka işte çalışacağım.' dedi. Bir bardak çay içti gitti." şeklinde konuştu.

    "Bülent bir karıncayı bile incitmezdi." diyen Saniye Çınar, daha önce polis tutanaklarına geçecek hiçbir suçunun olmadığını söyledi. Komşularının oğlu olan Raif Topcıl'ı çalışmayan, sağda solda gezen biri olduğunu belirten Saniye Çınar, "Bülent'e kaç defa onunla gezmemesini söyledim." dedi. Erkan Kargın'ın oğlunu kandırdığını iddia eden anne, polisler için de "Onlar da bizim evladımız. Biz kardeşiz. Kim ister böyle olmasını." diye yakındı. Polisin bu olaydan sonra, oğulları Atilla Çınar ve Servet Çınar ile damadını da gözaltına aldığını söyleyen anne Saniye Çınar, "Evden Bülent'e ait her şeyi aldılar. Küçük bir teybi vardı, odasında dinlediği CD'leri, kasetleri vardı. Onları da kitaplarını da götürdüler." diye konuştu. Bülent'in kız kardeşi de olayın şokunu henüz üzerinden atamamış. Diğer erkek kardeşleriyle birlikte nişanlısı da gözatına alının kız kardeşi, göz yaşları arasında, Bülent'in şimdiye kadar hiçbir suça karışmadığını söyledi.

    Bülent Çınar'ın teyzesi, amcası ve diğer yakınları da olaydan dolayı çok üzgün. Gözyaşlarını tutamayan yakınlarının ortak düşüncesi ise Bülent'in kandırıldığı yönünde.




    "oğlum kandırıldı" Yorumları