Pkk bırakmak için 3 alman dağcıyı kaçırdı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 07-10-2008 (12:16)   Son Mesaj: 07-10-2008 (12:18)    Cevap: 2    Gösterim: 936  

    07-10-2008

    Pkk bırakmak için 3 alman dağcıyı kaçırdı

    AğrıDağı’na tırmanan 13 kişilik Alman turist grubundan 3 kişi, önceki gece kampı basan PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldı.

    Geçen pazartesi günü Ağrı Dağı’na tırmanışa geçen Alman grup, bir gün sonra 3 bin 200 metre yükseklikteki Yeşilkamp bölgesine ulaştı. Akşam saatlerinde kamp alanında çadır kuran Alman turist grubu saat 23.00 sıralarında PKK’nın baskınına uğradı. Çadırlardaki Alman turistleri kampın orta yerinde toplayan otomatik silahlı 5 terörist, Alman hükümetinin Almanya’da PKK’ya yönelik aldığı tavrı kınamak için eylem yaptıklarını söyledi. Gruptan Lars Holger Renne (33), Martın Georg (49) ve Helmut Johann’ı (65) seçen teröristler, "Bunları kaçırıyoruz. Birkaç gün sonra bırakırız" diyerek götürdü. PKK baskınıyla şoke olan 10 Alman turist, rehberleri aracılığıyla durumu güvenlik güçlerine bildirirken, tırmanıştan vazgeçip Doğubayazıt’a döndü. Turistlerin kurtarılması için güvenlik kuvvetleri operasyonlara başladı




    Pkk bırakmak için 3 alman dağcıyı kaçırdı Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-10-2008, 12:17


    Türkiye'de Ağrı dağına tırmanırlarken terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 3 Almanın Bavyera eyaletinde yaşadıkları bildirildi.

    Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann, bugün Münih kentinde düzenlediği basın toplantısında, 33, 47 ve 65 yaşlarındaki 3 Almanın Bavyera eyaletindeki Niederbayern ve Oberbayern bölgelerinde ikamet ettiklerini açıkladı.


    Bu bilgileri, dağcıların arasında bulunan ve serbest bırakılan Bavyera eyaletinde görev yapan bir kadın polisten edindiklerini belirten Herrmann, Alman dağcıların dün akşam TSİ ile 22.00'de 3 bin 200 metre yükseklikte kaçırıldıklarını ifade etti.

    Kaçırılan dağcıların ve ailelerinin korunmaları açısından bu kişilerin kimlikleri hakkında şimdilik bilgi veremeyeceğini kaydeden Herrmann, bu kaçırma olayının Roj-TV'nin Almanya'daki yayınlarının yasaklanmasıyla bağlantılı olup olmadığının da henüz bilinmediğini sözlerine ekledi.

    Kaçırma olayı sırasında şiddete başvurulmadığının ve yaralı olmadığının bilindiğini belirten Herrmann, başsavcılığın şimdiden bilinmeyen kişiler hakkında kaçırma ve alıkoyma suçlarından soruşturma başlattığını, Bavyera Eyaleti Emniyet Müdürlüğü'nde de bir “koordinasyon grubu”nun oluşturulduğunu söyledi.

    Herrmann, kaçırılan dağcıların ailelerine de bilgi verildiğini kaydederek, bu olayı şiddetle kınadığını ve Bavyera eyalet yönetiminin hükümetin kriz masasıyla birlikte işbirliği yaparak kaçırılanların bir an önce sağlıklı bir şekilde serbest kalmaları için her türlü çabayı harcayacaklarını ifade etti.

    “Der Spiegel” dergisinin internet sayfası olan “Spiegel-online”de yer alan bir haberde de, kaçırılan Almanların, Abendsberg, Regensburg ve Ingolstadt kentlerinde oturdukları belirtilirken, Alman Alpleri Derneği (DAV) tarafından yapılan açıklamada da, söz konusu Almanların Kelheim kentindeki DAV teşkilatına üye oldukları bildirildi. DAV'ın, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan kriz masasıyla irtibat halinde olduğu kaydedildi.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü

      Permalink - Mesaj no 2  07-10-2008, 12:18


    Ağrı Valisi Mehmet Çetin, operasyonların devam etmesi nedeniyle Ağrı Dağı'nın ikinci emre kadar tırmanışa kapatıldığını bildirdi.
    Çetin, iki gün önce terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 3 Alman dağcının kurtarılması için operasyonların devam ettiğini belirtti.

    Güvenlik güçlerinin konuyla ilgili titiz çalışma yürüttüğünü ifade eden Çetin, ''Operasyonlar nedeniyle Ağrı Dağı, ikinci bir emre kadar tırmanışa kapatıldı'' dedi.

    Vali Çetin, olayın ardından Almanya Büyükelçiliğinden bölgeye gelen 3 kişilik heyetin, diğer Alman dağcılarla görüştüğünü ifade ederek, yapılan görüşmeler sonucunda dağcıların Doğubayazıt'tan ayrılmayı kararlaştırdığını kaydetti.
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü