Youtube için oyun bitti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 07-07-2008 (18:15)   Son Mesaj: 07-07-2008 (21:54)    Cevap: 2    Gösterim: 1034  

    07-07-2008

    Youtube için oyun bitti

    Youtube için oyun bittiSAN FRANCISCO federal mahkemesi yargıcı google'in sahibi olduğu youtube sitesi adına Viacom film şirketi tarafından açıklan dava ile ilğili almış oldu karar doğrultusunda youtube sitesine eklenen bütün video kayıtları inceleme altına alındı. Ayrıca bu videoları izleyen kullanıcıların bilgilerinede el koyan mahkeme, gerektiğinde bu videoları ekleyenler hakkında yasal takibat başlata bilme kararına vardı.

    Bu karar ile birlikte internet sitelerinin gizlilik ilkeleri adı altında taahüt ettikleri sözler boşa çıkmış oldu. Kullanıcıların ip adresleri ve bir çok genel bilgi artık mahkeme kayıtlarına işlendi.

    Viacom şirketi Google şirketine 1 Milyar Dolarlık telif haklarını ihlal ettiği için dava açmıştı. Şuana kadar en az bu tür videoları 4.1 milyar kez izlendiğini belirten Viacom şirketi ayrıca hemen hemen herkezin günde 1 defa youtube sitesine giriş yaptığını belirtti.

    Mahkeme kararı sonucu Youtube sitesi çok zor bir durumda kalacak.

    Kaynak : nytimes.com
    atabb.com ceviridir




    Youtube için oyun bitti Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-07-2008, 21:51


    Galiba youtube'nin önüne geçmeye çalışıyorlar. Kitabına uydurup

    selametle..
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 2  07-07-2008, 21:54


    Sadece türkce yazilanlarin disinda siddet iceren videolar ve yorumlar gercekten felaket.

    Bu insanlar bu kadar vahsimi dedirtiyor
    alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) alptraum