Bardakoğlu: Medya Dine Yönelik Saldırılarda Haddini Aştı   Konuyu açan: Fani 06   İlk Mesaj: 06-19-2008 (10:45)   Son Mesaj: 06-19-2008 (10:45)    Cevap: 0    Gösterim: 787  

    06-19-2008

    Bardakoğlu: Medya Dine Yönelik Saldırılarda Haddini Aştı

    BARDAKOĞLU: MEDYA DİNE YÖNELİK SALDIRILARDA HADDİNİ AŞTI
    Bardakoğlu: Medya Dine Yönelik Saldırılarda Haddini Aştı


    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, son günlerde medyada dine yönelik saldırıların sınırı aştığını belirterek, ekranlarda dini konuların magazinden kurtarılarak ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi.



    İmamlar ve din adamları ile birlikte geldiği Mardin'de Ulu Cami'de vaaz veren Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, daha sonra Yay Grand Oteli'nde düzenlenen 'Din İstişaresi'ne katıldı. Burada konuşma yapan Bardakoğlu, son günlerde medyada dine yönelik yapılan çeşitli senaryolara tepki göstererek İslam dinin insanlara gerçek anlamda anlatılmasını istedi.

    Ülkemizde ekranlarda dine yönelik yapılan karalamaların sınırı aştığını ifade eden Bardakoğlu, din adına ileri geri konuşup insanların zihinlerini bulandıran ve orijinal şeyler söyleme uğruna İslam dinine saldırılarda bulunulduğunu aktardı. Dinin asli kaynaklarında yer almayan bilgileri din adına din ile ilgili olarak sürekli tartışma gündemi haline getiren şahısların olduğunu kaydeden Bardakoğlu, "Medyanın dini konuları ciddiyetle ele almak yerine daha hafif magazin üslupla aldığı bir dünyada yaşıyoruz. Oysa ki, hepinizin dinimizi ana kaynaklardan doğru şekilde öğrenilmesi en doğal hakkıdır. Dinin doğru öğretilmesi ve ciddiyetle ele alınması büyük bir ihtiyaç olarak görmekteyim." dedi.


    "CAMİLERİMİZİ EĞİTİM YUVASI HALİNE GETİRECEĞİZ"
    Ülkenin geleceğinin eğitime bağlı olduğunu belirten Bardakoğlu, ülke çapında başlatılan okuma kampanyalarının valiliklerin desteğiyle daha ileri noktalara taşınmasını istediklerini kaydetti.

    Camilerin aynı zamanda okumanın teşvik edildiği, okumaya vurgu yapıldığı mekânlar olarak görmek istediklerini ifade eden Bardakoğlu, "İslam'ı töhmet altında bırakılarak Müslümanlara haksızlık yapıldığını sürekli anlatıyor ve konuşuyoruz. Diyanet olarak din hizmetlerini sevdirici, kuşatıcı, toparlayıcı ve müjdeleyici olması ve hiçbir insanı dışarıda bırakmamasını önemsiyoruz. Bizim darılacağımız, küseceğimiz, göz ardı edeceğimiz hiçbir fert yoktur. Giyiniş kuşanışlarını, mezheplerini, meşreplerini, inanışlarını hiçbir şeylerini yargılamadan eleştirmeden insanı insan olarak görüyoruz. Biz bütün din görevlileri olarak 21 yüzyılda yaşadığımızın farkındayız. Kur'an'ın ve sünnetin bilgisini insanlarımıza aktarırken incitmeden birleştiren bütünleştiren barıştıran müjdeleyen bir üslupla aktarmalıyız." şeklinde konuştu.

    Bardakoğlu, Din hizmetleri Daire başkanı Mehmet Bekaroğlu, İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Din Eğitimi Daire Başkanı Hacı Bayram Gürim'le birlikte Mardin'de çeşitli incelemelerde bulunduktan sonra Batman'a hareket etti
    .




    Bardakoğlu: Medya Dine Yönelik Saldırılarda Haddini Aştı Yorumları