Osman Gazi Ve Oğlu Orhan Gazi'nin Türbeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-27-2008 (16:49)   Son Mesaj: 05-27-2008 (16:49)    Cevap: 0    Gösterim: 2253  

    05-27-2008

    Osman Gazi Ve Oğlu Orhan Gazi'nin Türbeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor

    Osmanlı Devleti'nin Kurucusu Osman Gazi ve Oğlu Orhan Gazi'nin Bursa'da Bulunan Türbeleri Ziyaretçilerle Dolup Taşıyor.



    Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi'nin Bursa'da bulunan türbeleri ziyaretçilerle dolup taşıyor.
    Havalarında aşırı derecede ısınmasıyla birlikte özellikle iç turizmde yaşanan canlanma Bursa'da da kendini hissettiriyor. Özellikle Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi'nin yanısıra 2. Abdülhamit'in 29. saltanat yıl dönümü nedeniyle 1905 yılında yaptırılan saat kulesinin bulunduğu Tophane, ziyaretçi akınına uğruyor.


    Havaların ısınması ve tatil dönemine yaklaşılması nedeniyle artan ziyaretçilerin Bursa'da en çok rağbet ettiği yerlerin başında Tophane geliyor. Ayrıca İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in de Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyaret gözlerin yeniden Osmanlı'nın ilk payitahtı Bursa'ya çevrilmesine sebep oldu. İlkbaharla birlikte yoğun bir iç turizme uğrayan Bursa'da ziyaret edilen mekanların başında Tophane mevkiinde bulunan başta Osman Gazi türbesi olmak üzere Orhan Gazi türbeleri geliyor.

    Ailece türbeye gelen ziyaretçiler, büyük bir ihtimamla gerçekleştirdikleri ziyareti yaptıkları dualarla tamamlıyor. Ayrıca ziyaretçiler Tophane'ye geldiklerinde hatıra fotoğrafı çektirmeden de ayrılmıyor. Tophane'yi aileleriyle ziyaret edenlerin yanısıra başka şehirlerden turlarla gelen ziyaretçilerde en başta Tophane'yi ziyaret ediyor. Bunun yanında havalarında ısınması ile birlikte okullardan da öğretmenleri nezaretinde Tophane'yi ziyaret eden öğrencilerin sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Tophane'yi ziyaret eden öğrenciler, türbelerden çok etkilendiklerini belirterek, "Biz türbeleri gezerken biraz ürpermenin yanısıra çok etkilendik. Mesela dedelerimizin heybetli ve gösterişli olmaları bizi gururlandırdı." şeklinde duygularını anlatıyor.

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Nisan ayı ile birlikte artan ziyaretçi sayısından Tophane'nin de olumlu yönde etkilendiği belirtildi. Bu yıl yapılan tanıtımlar ve havaların iyi gitmesi ile türbeyi ziyarete gelen yerli turist sayısında geçmiş yıllara oranla 4- 5 kat daha fazla artış yaşandığını ifade eden yetkililer, "Bu yıl özellikle İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in Bursa'yı ziyareti başta olmak üzere, havaların olumlu gitmesi ve yapılan tanıtımlar sayesinde Bursa'ya misafir olarak gelen ziyaretçi sayısında büyük artış yaşanıyor. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri Bursa'da en çok ziyaret edilen mekanların başında geliyor. Nisan ayında başlayan ziyaretçi akını Haziran'ın sonuna kadar aynı yoğunlukta devam eder." dedi. Haziran sonu ile birlikte vatandaşların deniz kıyılarına akın ettiğini hatırlatan yetkililer, Tophane'ye ziyaretlerin ilkbahar aylarında başlayıp, yaz dönemi başına kadar yoğun bir şekilde sürdüğünü sözlerine ekledi.




    Osman Gazi Ve Oğlu Orhan Gazi'nin Türbeleri Ziyaretçi Akınına Uğruyor Yorumları