Ölümün Fotoğrafını Çekti   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-12-2008 (00:33)   Son Mesaj: 05-12-2008 (00:33)    Cevap: 0    Gösterim: 1638  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen oguzhan

    05-12-2008

    Ölümün Fotoğrafını Çekti

    Ölümün Fotoğrafını Çekti

    Alman Fotoğraf Sanatçısı Schels, 'Kalp Durduracak' Bir Çalışmaya İmza Attı. Schels'in 'Ölümden Önce Yaşam' Başlıklı Fotoğraf Sergisi, İzleyicileri Kelimenin Tam Anlamıyla Ölümle 'Yüzleştiriyor.'
    Alman fotoğraf sanatçısı Walter Schels, 'kalp durduracak' bir çalışmaya imza attı. 72 yaşındaki Schels'in Life Before Death (Ölümden Önce Yaşam) başlıklı fotoğraf sergisi, izleyicileri kelimenin tam anlamıyla ölümle "yüzleştiriyor."
    SCHELS'İN SERGİSİNDEN ÇARPICI KARELER

    Schels'in Londra'da açılan sergide yer alan fotoğrafları gönüllü modellerin "hayata son bakışlarını" yansıtıyor. Hepsinin ortak noktası ise bu modellerin hiçbirinin artık hayatta olmamaları ve Schels'in objektifine; silinmek üzere olan gülümseyişleriyle bakarken bunun son pozları olduğunu bilmeleri.


    Schels, Ölümden Önce Yaşam başlıklı sergisi için ölümcül hastalığa yakalanmış modelleri kullandı. Onları ölümlerinden kısa bir süre önce ve öldükten hemen sonra görüntüledi.

    ÖLÜM KORKUSU YÜZÜNDEN BU SERGİYİ HAZIRLADI

    Schels, kendisini bu sergiyi hazırlamaya yönelten etkenin, çocukluğundan beri peşini bırakmayan ölüm korkusu olduğunu itiraf ediyor.

    Çocukluğu İkinci Dünya Savaşı yıllarında geçen ve Münih'te bombardıman yüzünden yanmış, parçalanmış bir çok ceset gören Schels; o zamandan bu yana da ölümden ve ölü bedenlerden korktuğunu söylüyor.

    Ölüm korkusunu yenmek için de bu sergiyi hazırlamaya karar vermiş sanatçı. Schels, proje kapsamında 24 kişinin ölümden önce ve ölümden sonra portrelerini çekmiş. Sergide bu portrelere, artık hayatta olmayan modellerle yapılan röportaj kayıtları da eşlik ediyor.

    Walter Schels, The Guardian dergisine verdiği demeçte "insanlar hep bir şeylerin peşinde koşar ama bu resimlerdeki insanların artık böyle bir ihtiyacı kalmadı. Bir fotoğrafçı olarak ben de 'yalan olan herşeyden sıyrılmış' bu yüzlerin resmini çekmek istedim. Sodna ulaştığınızda her türlü yalandan sıyrılıp, daha önce hiç olmadığınız kadar gerçek oluyorsunuz" diye konuştu.

    Bazı çevreler tarafından etik bulunmayarak eleştirilen koleksiyon, 8 Mayıs'a kadar Londra'daki Wellcome Collection'da sergilenecek.

    alptraum bunu beğendi.



    Ölümün Fotoğrafını Çekti Yorumları