Bir gecede yok olan köy   Konuyu açan: yavuzhan   İlk Mesaj: 02-26-2008 (01:41)   Son Mesaj: 02-26-2008 (01:43)    Cevap: 1    Gösterim: 1114  

    02-26-2008

    Bir gecede yok olan köy

    25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gece, bundan sadece 16 yıl önce bir köy yok oldu. O gece bebekler bile öldürüldü.

    HOCALI KATLİAMI SADECE 16 YIL ÖNCE

    Azerbaycan'in Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de 613 yaşlı, kadın ve çocuk, Ermeniler tarafından katledilmişti. Katledilenlerden 83'ü çocuk yaştaydı.

    Hocalı'nın işgali sonucunda sivil ve silahsız Azerbaycan Türklerinin çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan, Ermeniler tarafindan öldürülmüştü. Olayın üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili üzerine büyük sorumluluklar düşen Birleşmis Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar henüz gerekeni yapmadılar.

    Azerbaycan Eğitim Bakanliığı Izmir Eğitim Temsilcisi Cavit Aliyev ise dün yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyeti'ni 'sözde Ermeni soykırımı' yapmakla suçlayanlar, maalesef Ermenilerin Anadolu'da ve Azerbaycan'da yaptıklarını görmezden gelmektedir” dedi.

    Hocalı Katliamını Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana cereyan eden en kapsamlı sivil kırımı olarak nitelendiriliyor. Azeri kayıplarının sayısı üzerinde tartışmalar devam etmekteyse de, 400 ila 1000 arasında oldukları genel kabul görmektedir. Azerbaycan resmi kaynaklarının bildirdiği resmi rakam 613 sivil. Bunların 106'sı kadın ve 83'ü çocuk.

    10 bin nüfuslu Hocalı’da olaylar sırasında yaklaşık 3 bin Azeri bulunduğu belirtiliyor. Saldırıda ölenler hakkında verilen resmi rakam 613 kişi olmakla birlikte, katledilen toplam Azeri sayısının 1.300 kişi olduğu söyleniyor. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türklerinin de evlerinde yakılarak öldürüldükleri söyleniyor. Katliamın ilk gecesinde sekiz aile bütün fertleriyle öldürülmüş, 700’den fazla çocuk anne ya da babasını kaybetmiştir.

    Ermenilerin Mayıs 1992’de Nahçıvan’a saldırmalarından sonra Türkiye 1921 Kars Anlaşması çerçevesinde bölgeyi korumak için askeri müdahalede bulunabileceğini açıklamıştı. Uluslararası toplum, ancak Ermenilerin nüfusu 60 binden fazla olan Kelbecer’e saldırmasıyla harekete geçti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 822 sayılı kararı ile Ermeni kuvvetlerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesini istedi, ancak bu sonuç vermedi. Kararın ardından AGİT bünyesinde arabuluculuk çalışmaları başlatıldı.

    Geçen hafta Ermenistan'da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkan Serj Sarkisyan'ın da Hocalı katliamınında rol aldığı belirtiliyor.




    Bir gecede yok olan köy Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  02-26-2008, 01:43

    Soykırım yapan Ermeniler!


    Bir gecede yok olan köy
    Bir gecede yok olan köy

    ASİMED, Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin dışişleri bakanlıklarına bilgilendirme CD'leri ve mektuplar gönderdi

    Soykırım yapan Ermeniler!

    Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından 1992 yılında yapılan katliamın yıl dönümünde, Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) tarafından Birleşmiş Milletlere (BM) üye ülkelerin dışişleri bakanlıklarına bilgilendirme CD'leri ve mektuplar gönderiliyor.

    ASİMED Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bugün soykırım iddialarıyla Türkiye'yi suçlayan Ermenilerin, Robert Koçaryan'ın direktifleri doğrultusunda Hocalı'da 1992 yılında büyük bir insanlık suçu işlediklerini söyledi.

    İşkence yapıp, vahşice katlettiler!

    Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, Ermeniler'in Hocalı'da, insanları gözlerini oyarak, kafataslarının derisini soyarak ve vücutlarının farklı organlarını keserek 487 kişiyi öldürdüklerini ifade etti.

    “Küçücük çocukların gözleri bile oyulmuş, hamile kadınların karınları yırtılmış ve insanlarımız diri diri toprağa gömülmüştür” diyen Eğilmez, şunları kaydetti:

    “Hatta şehitlerin birçoğunun cesetleri yakılmıştır. Hocalı katliamının kanıtlanması için arşiv belgelerine gerek yok. Katliamın yüzlerce canlı şahidi ve onlarca görüntü ile fotoğraf bulunmaktadır.

    Önce Ermeni çeteciler, sonra Ermeni teröristler ardından diasporanın kuklası Koçaryan'ın yönetimindeki Ermenistan 1850'den beri Türkleri vahşice katletmektedirler. Bu katillerin gerçek yüzleri, bütün dünyaya gösterilmeli, yaptıklarının hesabı maddi ve manevi mutlaka sorulmalıdır.”

    Bilgilendirme CD’leri
    Eğilmez, dernek olarak, BM'ye üye olan bütün ülkelerin dış işleri bakanlıklarına Ermenilerin gerçek yüzlerini göstermek için bilgilendirme CD'leri ve mektuplar göndermeye başladıklarını ifade etti. Eğilmez, son olarak Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksek lisans öğrencisi Çağrı Yılmaz'ın hazırlamış olduğu afişi de Hocalı'da katledilen insanlara atfederek, BM üyesi ülkelerin dış işleri bakanlıklarına göndermeye başladıklarını sözlerine ekledi.
    ............

    selametle...
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt