Dünyanın Ortası Akşehirmiş   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 01-27-2008 (12:38)   Son Mesaj: 05-14-2010 (21:21)    Cevap: 3    Gösterim: 2153  

    01-27-2008

    Dünyanın Ortası Akşehirmiş

    Dünyanın ortasının Akşehir olduğu tescillendi!



    Akşehir, dünyanın tam ortası artık. İnanmayanları ölçmeleri konusunda serbest bırakan Nasreddin Hoca'dan sonra Türk Patent Enstitüsü de bu tespiti tescilledi. Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'nin başvurusunu kabul eden Enstitü, Akşehir için 10 yıl boyunca, 'Dünyanın ortasıdır.' dedi.




    Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği'nin, ünlü mizah ustası Nasreddin Hoca'nın fıkrasından yola çıkarak yaptığı başvuru üzerine, Konya'nın Akşehir ilçesi "Dünyanın ortası Akşehir'' olarak 10 yıllığına tescillendi.

    Türk Patent Enstitüsü, derneğin başvurusu üzerine Markaların Korunması Hakkında 556 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname'ye göre, "Dünyanın Ortası Akşehir'' şeklinde tescil belgesi verdi.

    Dernek Başkanı Taner Serin, Türk Patent Enstitüsü'ne 22 Aralık 2006 tarihinde yaptıklarını tescil başvurusunun kabul edildiğini ve başvuru tarihinden itibaren 10 yıl geçerli olmak üzere "Dünyanın Ortası Akşehir'' tescil belgesi verildiğini bildirdi. Geçen yıldan beri Nasreddin Hoca Türbesi'nin önünde bulunan "Dünyanın Ortası'' yazısının üzerine ayak basan kişiye, "dünyanın ortasına ayak bastı sertifikası'' vermeye başladıklarını ifade eden Serin, bu belgeyle birlikte dünyanın ortasının Akşehir olduğunun resmîlik kazandığını kaydetti.

    Amaçlarının Akşehir'in adının, Nasreddin Hoca'nın en bilinen fıkralarından olan "dünyanın ortası'' ile de anılmasını sağlamak olduğunu belirten Serin, "Bu tescil, ticari ürünlerin tescil edilmesindeki sınıflama derecesi olan, 16 ve 21. sınıflarda, her türlü ticari üretim malzemelerinde kullanılmak üzere verilmiştir. Bu kapsamda özellikle hediyelik eşya üretiminde ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.'' dedi.

    Nasreddin Hoca'nın dünyanın ortasıyla ilgili fıkrası şöyle:

    "Çevreden bir grup insan, Nasreddin Hoca'yı çevirip 'Hocam size bir sorumuz var' demişler: "Hocam, dünyanın ortası neresi?''... Hoca, beş on adım ilerlemiş, bastonunu yere saplamış. "Dünyanın ortası burasıdır'' demiş. Şaşkın şaşkın bakan kişiler, "Nasıl olur Hocam'' demişler. Hoca da "İnanmazsanız ölçün...'' diye cevap vermiş. Akşehir, aa




    Dünyanın Ortası Akşehirmiş Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-27-2008, 12:45


    safinaz´isimli üyeden Alıntı
    Dünyanın ortasının Akşehir olduğu tescillendi!
    Dünyanın Ortası Akşehirmiş


    Akşehir, dünyanın tam ortası artık. aa

    köylü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) köylü Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  01-29-2008, 09:32


    yok daha neler....
    bolder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) bolder Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 3  05-14-2010, 21:21

    --->: Dünyanın Ortası MEKKE imiş ???emin değilim


    DÜNYANIN ORTASI MERKEZİ mekke İMİŞ YENİ HABERLERE GÖRE YANİ BEN ÖLE BİLİOM AMA BENİM KİNİN DOĞRULUĞUNDAN EMİN DEĞİLİM...
    KKKLordu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) KKKLordu Ziyaretci