Senfonik ilahi(ler)   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-29-2008 (14:00)   Son Mesaj: 12-29-2008 (14:00)    Cevap: 0    Gösterim: 1309  

    12-29-2008

    Senfonik ilahi(ler)

    Sadece youtube'da değil birçok paylaşım sitesinde Çukurova Senfoni Orkestrası'nın Hacı Sabancı anısına verdiği bu konserin görüntüleri var ve yoğun ilgi görüyor.

    Konser kayıtları korsana bile düşmüş. Şehirlerarası yolculuklar sırasında otobüslerde çalınıyor. Gün geçmiyor ki mail kutumuza bu konser görüntülerinin yayınlandığı sitelerin linkiyle birlikte "çok güzel, dinleyin" mesajı düşmesin.

    Kulaktan kulağa yayılan 'Senfoni ile İlahiler' İTÜ Konservatuar öğretim görevlisi olan ve Orkestra İstanbul'un daimi şefi Oğuzhan Balcı'nın eski bir düzenlemesi. Balcı, CRR'nin eski genel sanat yönetmeni Arda Ardoğan'ın isteği ile, 2004 yılında İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nin açılış konseri için böyle bir uyarlama yapmış. "Senfoni ile İlahiler"i seslendiren CRR Senfoni Orkestrası ve korosunu Emin Güven Yaşlıçam yönetmiş.

    Mistik Müzik Festivali'nden sonra "Senfoni ile İlahiler", Yaşlıçam'ın özel isteği ile bir de Hacı Sabancı anısına Çukurova Senfoni Orkestrası tarafından Adana'da icra edilmiş. İnternete düşen görüntüler de bu konserden alınma.

    Çukurova Senfoni Orkestrası'nın Hacı Sabancı anısına verdiği Senfoni ile ilahiler konserinin görüntüleri birisi tarafından izinsiz youtube'a gönderilmiş. İşte olanlar oldu ve bu görüntüler siteden siteye, mailden maile yayıldı.

    Videoyu izlemek icin asagidaki linke tiklayabilirsiniz
    MUHAKEME.NET FORUMU - Ilahi ve Ezgiler - Sorum sari cicege senfoni




    Senfonik ilahi(ler) Yorumları