Gül ve erdoğan'in "mehmet akif ersoy'un vefatinin 72. Yili" mesaji   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 12-28-2008 (03:03)   Son Mesaj: 12-28-2008 (03:03)    Cevap: 0    Gösterim: 924  

    12-28-2008

    Gül ve erdoğan'in "mehmet akif ersoy'un vefatinin 72. Yili" mesaji

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmanın, hatıralarına sahip çıkmanın, eserlerini, fikirlerini, felsefesini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmanın önemli bir sorumlulukları olduğunu bildirdi.
    Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 72. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoy'un, edebiyatçı, şair, mütefekkir, eğitimci, gazeteci kimliğinin yanında, örnek hayatı, çok yönlü kişiliği ve yüksek karakteriyle gönülleri fethettiğini ifade etti.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde milli mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır'' dedi.

    Başbakan Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 72. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

    Başbakan Erdoğan, azim, inanç ve büyük fedakarlıklarla kazanılan istiklal mücadelesini, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren Mehmet Akif Ersoy'un eserleriyle fikir ve edebiyat dünyasına silinmez izler bıraktığını belirtti.




    Gül ve erdoğan'in "mehmet akif ersoy'un vefatinin 72. Yili" mesaji Yorumları