Işte thy'nin boeing 777'si   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 12-28-2008 (03:58)   Son Mesaj: 12-28-2008 (03:58)    Cevap: 0    Gösterim: 2567  

    12-28-2008

    Işte thy'nin boeing 777'si

    Işte thy'nin boeing 777'si

    Türk Hava Yolları (THY) filosuna katılacak “Boeing 777-300ER” tipi uçakların gelişi nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda tören düzenlendi.
    İşte Boeing 777

    THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, Airport Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bugün THY'nin serüveninde önemli bir kilometre taşına daha tanık olduklarını belirterek, bugüne kadar THY'nin çeşitli aşamalar kaydettiğini söyledi.


    Karlıtekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

    “Bugün aslında yeni bir ivmenin başlangıcıdır. Boeing 777-300ER uçakları, gerek kapasite, gerek menzil itibarıyla THY'ye yeni bir değer katacak. Biz şunun farkına vardık. Bir işi mükemmel yapmak ile çok iyi yapmak arasında emin olun ihmal edilebilir bir fark var. O zaman bu farkı biz de ihmal ederek, bir miktar daha gayret sarf ederek, yaptığımız işi en üst düzeyde yapmak üzere yeni bir yapılanma içine girdik. Ve first class uygulaması da bu çerçevede devreye girdi.”

    Önceki yıllarda THY'nin bazı hizmetleri yapamadığına işaret eden Karlıtekin, “Tek bir ürün ile her türlü müşteri kesimi, menzil ve piyasaya hitap etmeye çalışılıyordu. Bu, bazı dezavantajları da beraberinde getiriyordu. Ama artık THY olarak her müşteri kesimi, menzil ve piyasa dilimine uygun ürün getirerek yeni stratejinin temellerini atmış olduk. Boeing 777 uçaklarının filomuza hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

    Candan Karlıtekin, THY'nin bu başarıyı elde etmesinin bir ekip işi olduğunu belirterek, tüm çalışanlarına teşekkür etti.

    SUIT CLASS HİZMETİ

    THY Genel Müdürü Temel Kotil de, 2008 yılının sonuna yaklaşırken THY uçak filosuna Boeing 777-300ER uçaklarının katıldığını ifade ederek, “Artık first class değil, suit class servisi başlatıyoruz” diye konuştu.

    THY'nin 2008 yılını, yolcu sayısı ve ticari performans olarak çok iyi bir şekilde kapattığını vurgulayan Kotil, şunları kaydetti:

    “Biliyoruz ki 2008 bir kriz yılıydı. 2009 yılı da havacılıkta bir kriz yılı olarak bekleniyor. Buna rağmen THY yönetimi Boeing 777 uçaklarını filosuna katmakla ve ilave olarak da 4 adet Airbus 321 full business class uçağı servise almakla, 2009 yılına ne kadar güvenle baktığını göstermiş oldu. THY, son 5 yılda sürprizsiz büyüme içinde. Önümüzdeki 5 yıl içinde de bu devam edecek. Şu anda ihalesi devam eden 105 uçak var. Bu da aslında ileriye güvenle baktığımızın bir göstergesidir. Bugün tanıtımını yaptığımız uçaklar, suit class denilen, Avrupa'da yalnızca bir hava yolunda, Uzak Doğu'da 4 hava yolunda bulunan yüksek kalitede bir hizmeti servise koyuyor. Artık büyüme, karlılık gibi konuları aşan THY, marka ve kalitede dünyada bir numara olduğunu bugün herkese gösterecek.”

    Kotil, “Akdeniz” ve “Karadeniz” adları verilen 2 adet Boeing 777 uçağının önümüzdeki pazartesi günü sefere başlayacağını belirterek, Ocak ayının ortalarında 3. Boeing 777 uçağının da THY filosuna katılacağını bildirdi. Kotil, “75. yılını kutlayan THY, artık suit class hizmete devam edecek. Hayırlı olsun” dedi.

    SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ

    Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da Boeing 777 uçaklarının THY filosuna katılmasının büyük önem taşıdığını dile getirerek, “Bugün gerçekten Türk sivil havacılığı adına son derece dönüm noktası diyebileceğimiz bir gün. Ben öncelikle THY yönetimini tebrik ediyorum. Her iki uçağımızın da Türk sivil havacılığı adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

    Arıduru, THY Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine de seslenerek, “380'leri de Türkiye bekliyor, hedef bu...” dedi.

    Törene katılanlar ve basın mensupları daha sonra Atatürk Havalimanı apronunda bekleyen “Akdeniz” ve “Karadeniz” adı verilen Boeing 777-300ER uçaklarının yanına geçti. Kurdele kesiminin ardından uçaklar gezildi.

    UZUN MENZİLLİ KONFOR

    THY filosuna katılan ve ABD yapımı olan Boeing 777-300ER uçaklarında 8 first class, 30 business class, 274 economy class olmak üzere 312 koltuk bulunuyor. Menzili 14 bin 685 kilometre olan uçaklarla ilk etapta Singapur, Hong Kong, Londra, New York, Tokyo hatlarında hizmet verilecek. THY yolcuları Londra'ya first class yaklaşık 2 bin 500 Avro, Hong Kong ve Singapur'a ise 5 bin Avroya uçabilecek.

    Boeing 777 uçaklarının hizmete başlamasıyla first class hizmeti ile tanışacak olan THY yolcuları, maksimum konforla uçabilecek. Toplam 8 koltuk kapasitesine sahip first classta koltuklar 180 derece yatarak 210 santimetrelik yatak haline gelirken, her yolcunun önünde 58 santimetrelik özel ekranlar yer alıyor. Bin kanallı ekrandan yolcular istediği kadar film izleyebilecek ve müzik dinleyebilecek. Her yolcuya özel yemek servisi yapılırken, yolcular yemeklerini istediği zaman yiyebilecek.

    Durmaksızın Amerika ve Avustralya'ya uçabilecek olan uçaklar, konforu ve az yakıt tüketimi ile dünyada tercih ediliyor.




    Işte thy'nin boeing 777'si Yorumları