Erdoğan, israil ile köprüleri atti   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 12-28-2008 (03:47)   Son Mesaj: 12-30-2008 (16:35)    Cevap: 2    Gösterim: 1359  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen mhmt

    12-28-2008

    Erdoğan, israil ile köprüleri atti

    Erdoğan, israil ile köprüleri atti

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i aramayı düşünürken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olunca aramaktan vazgeçtiğini belirterek, ''Çünkü, bu bize karşı da yapılmış saygısızlıktır. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Barışı yaygınlaştırmak, onu egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz'' dedi.

    Erdoğan, TBMM'de, gazetecilerin, ''İsrail'in, Gazze'ye yönelik hava saldırılarını'' anımsatarak, ''İsrail tarafıyla bir temasınız oldu mu?'' sorusu üzerine, şu anda İsrail ile herhangi bir diplomatik girişim içerisine girmeyi bile gereksiz gördüğünü söyledi.

    Dışişleri Bakanlığının, bu konuyla ilgili sert bir açıklama yapacağını ifade eden Erdoğan, hava harekatını, tamamen orantısız bir güç kullanımı olarak gördüğünü kaydetti.

    Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

    ''Şu ana kadar, elimize gelen bilgilere göre, 120'yi bulan insan kaybı var. Barış için bu kadar çaba sarf ettiğimiz bu dönemde, İsrail'in böyle bir yola tevessül etmesini, her şeyden önce barışa, barış teşebbüslerine indirilmiş bir darbe olarak görüyorum. Süratle bu yaklaşımın durdurulmasını, bundan vazgeçilmesini özellikle vurguluyorum.

    Dışişleri Bakanlığı da yapacağı açıklamada, zaten bunları çok daha detaylı olarak verecek. Bugün İsrail-Suriye görüşmeleri ile alakalı olarak, İsrail Başbakanı Olmert'i aramayı düşünürken, bu arama işlemini iptal ettim ve aramıyorum. Çünkü, bu bize karşı da yapılmış saygısızlıktır. Biz, şu veya bu ülke değiliz. Her şeyden önce demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. Barışı yaygınlaştırmak, onu egemen kılmak için gayret eden bir ülkeyiz. Biz, bu tür girişimler içinde bulunurken, öbür tarafta Filistin'de, zaten adeta bir açık hava hapishanesi içinde bulunan Gazze'deki insanlara karşı yapılan bu hareket, barışa indirilmiş bir darbedir.''

    Başbakan Erdoğan, Gazze'ye yönelik insani yardımlar için, bazen kapıların açıldığını, bazen kapandığını ifade ederek, ''İnsani yardımlar konusunda da Türkiye olarak, şu ana kadar olan tavrımız neyse, bu yardımları devam ettirme kararlılığındayız'' dedi.

    İsrail'in buradaki yaklaşımını da bundan sonraki süreçte göreceklerini belirten Erdoğan, ''Dünyaya, uluslararası camiaya bunu sürekli olarak duyurmaya, anlatmaya devam edeceğiz. Birleşmiş Milletleri de süratle burada göreve davet ediyorum. Arayacaksam, ilk etapta arayacağım kişi, şu anda, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun olacaktır ki bu konuya yaklaşımını görelim'' diye konuştu.




    Erdoğan, israil ile köprüleri atti Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-28-2008, 16:35

    --->: Erdoğan, israil ile köprüleri atti


    Gerçekten çok sert çıkmış başbakan. Telefonla aramayı iptal etmiş. Birde saygısızlık demiş. Daha ne yapsın. Kesin İsrail'in dizleri titremiştir.

    selametle..
    Henna bunu beğendi.
    mhmt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mhmt

      Permalink - Mesaj no 2  12-30-2008, 16:35

    --->: Erdoğan, israil ile köprüleri atti


    önce bi bush a danısssın sonra köprüleri atsın. zaten o attıgıda oyuncak köprü olur :-)
    mustafamehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) mustafamehmet