Öcalan'ın durumu değişebilir...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (19:39)   Son Mesaj: 11-25-2008 (19:39)    Cevap: 0    Gösterim: 1157  

    11-25-2008

    Öcalan'ın durumu değişebilir...

    Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, teröristbaşı Öcalan'ın diğer mahkumlarla görüşme hakkı bulunmadığını açıkladı. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin bunun da 10 kişiyle, 10 saati geçemeyeceğini belirtti, "Ama ’Bırakın kavgayı, bombaları’ der, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar" dedi. Şahin, şu açıklamaları yaptı:

    İMRALI'DA 1000 GÜVENLİK GÖREVLİSİ

    Abdullah Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükümlüsü. Yasa bu hükümlülerin infazının tek kişilik odalarda yapılmasını emreder. Buralar için yüksek güvenlik istenir. Şu anda İmralı’da bin güvenlik görevlisi var. Barakalarda kalıyorlar. Bunlar için uygun bir yer yapılması planlanmış. İleride gerekir diye projeye, birkaç hükümlüyü de barındıracak şekilde mini bir infaz kurumu eklenmiş. Ben de, yapın, dedim. Buraya hükümlü gider mi gitmez mi, henüz karar vermedik. Hükümlü nakledilse bile zaten yasa gereği yanına bir kişi verilemez. Çünkü bunlar cezalarını tek kişilik odalarda çekerler.

    2 KEZ DİSİPLİN CEZASI ALMIŞ

    Yasa, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalı hükümlülerin o ünitede kalan diğer hükümlülerle irtibatının sağlanabileceğini söylüyor. Eğer iyi halleri söz konusuysa 10 kişiye kadar çıkabiliyor bu irtibat, sohbet hali. Bu da haftada 10 saati geçemez. Öcalan’a, yaptıkları nedeniyle bugüne kadar iki kez disiplin cezası verilmiş. Ama durumunu düzeltir, ’bu işleri bırakın, bomba ile kavga ile olmaz’ derse, görüş değiştirirse belki savcılar bu yeni durum karşısında yeni bir değerlendirme yapar. Yoksa şu an başka hükümlülerle sohbet hakkı görünmüyor.

    İŞKENCE YOK, ÜST ARAMASI VAR

    9 yıldır orada. Yasa gereği cezaevlerinde belli aralıklarla tutukluların kaldığı yerler aranır. Son aramada kötü muamele, işkence iddiası var. Müfettişler işkence tespit edemedi. Ben de baktırdım. Karşılıklı bazı sözlü atışmalar olmuş. Üst arama yapılması istenmiş. ’Benim üstümde ne var ki arıyorsunuz’ demiş. Onlar da arayacağız, demişler. Sonuçta üst aramasını yapmışlar. Bu yanıyla öncekilerden farklı bir arama olduğu için dışarı böyle yansıtılmış.

    DHKP-C’lLİLERE ÜZÜLDÜM

    Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış hükümlülerle görüştüm, geçtiğimiz günlerde. Çok etkilendim. Önce bir cezaevinde 2 DHKP-C hükümlüsü ile görüştüm. Çok üzüldüm. O çocukları orada görmek ne kötü. Pırıl pırıl, cıva gibi çocuklar. Zeki, vatan için çok şey yapabilecek donanımda. Böylesi çocukların orada olması çok üzüntü verici. Keşke orada olmasalar, diye düşündüm. Onlar da sohbet hakkından yakındılar. Sorunlarını anlattılar.




    Öcalan'ın durumu değişebilir... Yorumları