Sakarya devlet hastanesinde 211 kisi zehirlendi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (20:32)   Son Mesaj: 11-25-2008 (20:32)    Cevap: 0    Gösterim: 2292  

    11-25-2008

    Sakarya devlet hastanesinde 211 kisi zehirlendi...

    Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde doktor, hemşire, hasta bakıcı ve refakatçılarında aralarında bulunduğu 211 kişi, dün öğle ve akşam yemeğinde yedikleri yemekten zehirlendi.Yenikent Devlet Hastanesi'nde çalışan doktor, hemşire, memurlar ile hasta refakatçılarından oluşan 211 kişi dün öğlen ve akşam yedikleri yemekten zehirlendi. Köfte, makarna ve tatlı yiyen personel, gece saatlerinde mide bulantısı, kusma ve ishal şikayeti sonucu hastane acil servisinde tedavi altına alındı.

    Olayı haber alan Hastane Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz, acil servise gelerek personelin sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çok sayıda kişinin gıda zehirlenmesi şikayetiyle başvurması üzerine Acil Servis Müşahade Odası'nda yer kalmayında tek bir yatakta 3-4 kişi tedavi edildi. Hasta bakıcılarında zehirlenmesi nedeniyle acil servise gelen hastaları yakınları taşımak zorunda kaldı.

    Hastane Başhekimi Hasan Fevzi Katıöz, yaptığı açıklamada, dün öğle ve akşam yemeğinde çıkan yemekten yiyen 20'si doktor, 174'ü hemşire ve sağlık memuru ve 17 hasta refakatçısı olmak üzere 211 kişinin zehirlendiğini söyledi. 104 personelin acil serviste sıvı tedavisi uygulandıktan sonra taburcu edildiğini diğer personelin ise tedavilerine devam edildiğini kaydeden Katıöz, makarnanın içinde bulunan peynirin zehirlenmeye neden olduğunu düşündüklerini bildirdi.

    Katıöz, şunları söyledi, "Olay sonrası hastaneye gelerek mutfaktaki yemek numunelerine el koyduk. Numuneleri incelenmek üzere labaratuara gönderdik. Zehirlenmenin büyük ihtimalle dağıtılan makarnaın içinde bulunan peynirden kaynaklandığını düşünüyoruz. Makarna yemeyenlerde bir sıkıntı olmadığını tespit ettik. Olayla ilgili enfeksiyon hastalıkları uzmanı, mutfak sorumlusu ile birlikte tutanak tuttuk. Durumu Sağlık Müdürlüğü'ne bildirdik." diye konuştu.

    Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi'nin olayla ilgili soruşturma başlattığını ifade eden Katıöz, hastane hizmetlerinde bir aksama yaşanmadığını dile getirdi. Yemeğin hizmet ihalesi yapılarak hastanede yapıldığını anlatan Katıöz, hastaların diyet yemeği yediklerinden dolayı makarna tüketmedikleri için zehirlenmediklerini söyledi.Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde dün öğlen ve akşam verilen yemekten aralarında hastane personeli ve refakatçilerin de bulunduğu 200'ün üzerinde kişi zehirlendi.

    CİHAN




    Sakarya devlet hastanesinde 211 kisi zehirlendi... Yorumları