Kacirilan Türkler serbest birakildi...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-25-2008 (19:21)   Son Mesaj: 11-25-2008 (19:21)    Cevap: 0    Gösterim: 813  

    11-25-2008

    Kacirilan Türkler serbest birakildi...

    Geçen Cumartesi gecesi Afganistan'da kaçırılan Türk vatandaşları Hamdi Karbuzoğlu, Çağdaş Kaplan ve Ahmet Aktepe serbest bırakıldı. Türk Büyükelçiliğine getirilen vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu, yarın Türkiye'ye döneceği bildirildi.

    Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada üç Türk'ün dün serbest bırakıldığı belirtilerek "Adı geçen vatandaşlarımızın T.C. Kabil Büyükelçiliği'ne bugün intikalleri sağlanmış olup, 28 Kasım Cuma günü ülkemize dönmeleri öngörülmektedir" denildi.


    Kaçırılan vatandaşların kurtarılma sürecinde sağlanan yardım ve etkin işbirliğinden dolayı Afgan makamlarına teşekkür eden Dışişleri Bakanlığı, açıklamasında ayrıca Afganistan'ın bütününde huzur ve güvenlik ortamının en kısa zamanda tesis edilmesine büyük önem verildiği belirtilerek Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de Afganistan'ın yeniden imarına, kalkınmasına ve güvenliğine katkıları kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.(ANKA)




    Kacirilan Türkler serbest birakildi... Yorumları