ızmır: Bombalı saldırının faili adliyeye çıkarıldı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (18:10)   Son Mesaj: 11-03-2008 (18:10)    Cevap: 0    Gösterim: 882  

    11-03-2008

    ızmır: Bombalı saldırının faili adliyeye çıkarıldı

    İzmir'in Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde, 21 Ağustos 2008 tarihinde yapılan bombalı terör saldırısıyla ilgili olarak aranan ve Somalili kaçak göçmenlerle yurtdışına kaçmak isterken Çiğli ilçesinde yakalanan M.S. (32) adliyeye sevk edildi.

    İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Hava Liman Şube Müdürlüğü'ne ait resmî servis aracı ve bir sivil askerî aracın geçişi sırasında, park halindeki çalıntı bir otomobile yerleştirilen bomba, uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Saldırıda üç askeri personel, 12 polis memuru ve dokuz sivil olmak üzere 23 kişi yaralanmış, ağır yaralanan erlerden biri hastanede şehit olmuştu.


    Saldırıyla ilgili çalışmalarda, PKK/Kongra-GEL terör örgütü adına bombalı eylem yapmak, örgüt mensuplarına yardım ve yataklık etmek suçundan İzmir'de daha önce sekiz İstanbul'da dört, Diyarbakır'da iki olmak üzere 14 zanlı yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan 11'i tutuklanmıştı.

    İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada, aynı olayla ilgili olarak Diyarbakır nüfusuna kayıtlı M.S.'nin, o tarihte örgüt mensuplarına yardım ve yataklık etmek suçundan fezleke firarisi olarak aranmaktayken 31 Ekim 2008 günü başlatılan operasyonla yakalandığı bildirildi. Yetkililer, zanlı M.S.'nin esnaflık yaptığını, Çiğli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Somali uyruklu kaçak göçmenlerle birlikte Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden denizyoluyla yurtdışına çıkmak isterken yakalandığını bildirdi. (CİHAN)




    ızmır: Bombalı saldırının faili adliyeye çıkarıldı Yorumları