Taraf'tan Genelkurmay'a radikal çıkış   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 10-06-2008 (02:06)   Son Mesaj: 10-06-2008 (02:06)    Cevap: 0    Gösterim: 894  

    10-06-2008

    Taraf'tan Genelkurmay'a radikal çıkış

    Taraf'tan Genelkurmay'a radikal çıkış

    Taraf gazetesi, 1992’den beri beşinci kez basılan ve 44 şehit veren Aktütün Karakolu ile ilgili Genelkurmay'ı hesap vermeye çağırdı. İşte o manşet:


    Taraf'tan Genelkurmay'a radikal çıkış

    1992’den beri beşinci kez basılan ve toplam şehit bilançosu 44’e yükselen Şemdinli Aktütün Karakolu’nun neden bir türlü korunamadığını ordunun en tepesinden öğrenmek hakkımız. Karakolu cuma namazı saatlerinde basan PKK, biri astsubay, altısı uzman erbaş toplam 15 askeri öldürdü, altısı ağır 20 askeri yaraladı. Çatışmada 23 PKK’lı da öldü. İki uzman erbaşla “irtibat kesildi.” Saldırıyı dün basın toplantısında duyuran Genelkurmay İletişim Dairesi Başkanı Tuğgeneral Gürak, bölüğün batısındaki askerî unsurlara Kuzey Irak’tan ağır silah desteğiyle saldırıldığını söyledi. Beş ay arayla iki kez basılıp ağır kayıp veren Aktütün’deki güvenlik zaafı konusunda Genelkurmay hâlâ ketum. Mayıstaki baskında ABD’nin uyardığını kanıtlayan görüntüler de yasaklanmıştı.

    İran-Irak-Türkiye üçgeninde bulunan Hakkari Şemdinli’deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü, beş ay aradan sonra ikinci kez saldırıya uğradı. Saldırıda, bir astsubay, altı uzman erbaş, sekiz erbaş ve er olmak üzere toplam 15 asker yaşamını yitirdi. İkisi ağır olmak üzere çok sayıda askerin yaralandığı saldırıda, iki uzman erbaşla irtibat kesildi. Saldırı gerçekleştiren PKK’lılardan 23’ü ölü olarak ele geçirildi. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Aktütün Karakolu’nun saldırı öncesi ve esnasında takviye edildiğini; saldırıdan önce Irak’ın kuzeyinde ve karakolu 10 kilometre mesafede tespit edilen PKK’lı grubun savaş uçakları, top ve havanlarla bombalandığını açıkladı. Tuğgeneral Gürak kayıpların büyük kısmının, Irak’ın kuzeyinden ağır silahlarla açılan ateş sonucu meydana geldiğini söyledi.
    ...

    selametle..




    Taraf'tan Genelkurmay'a radikal çıkış Yorumları