Türkiye'nin dört bir yanında tepkiler   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 10-05-2008 (00:23)   Son Mesaj: 10-05-2008 (00:23)    Cevap: 0    Gösterim: 1186  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen oguzhan

    10-05-2008

    Türkiye'nin dört bir yanında tepkiler

    Türkiye'nin dört bir yanında tepkiler
    15 askerin şehit olmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından protesto haberleri geliyor.
    HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na terörist saldırısında 15 askerin şehit olmasının ardından, tepkiler büyüyor.

    BURSA'DA ŞEHİTLER İÇİN YÜRÜYÜŞ

    Teröre karşı lanet yürüyüşü düzenleyen Türk Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği’ne bağlı 100 kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla Heykel’deki Atatürk Anıtı’na yürümek istedi. Polis yürüyüşçülere izin vermezken, sendika üyeleri ve vatandaşlar, “Ya bu kanı durdurun, ya da millet durduracak’ diye slogan attılar.


    Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği’nden 100 kişi, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Aktütün Karakolu’na yapılan baskın sonucu 15 askerin şehit edilmesini protesto etmek için sendika binasından, Heykel’de bulunan Atatürk Anıtı’na yürümek istedi. ‘Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak’, ‘Dişe diş, kana kan’, ‘Mecliste terörist istemiyoruz’, ‘Hükümet istifa’, ‘PKK vuruyor, hükümet uyuyor’ sloganları atan ve Ozan Arif’in ‘Kuduz köpek dalıyor’ adlı parçasını teypten çalarak yürüyen sendika üyeleri, Fomara Meydanı’nda polis tarafından durduruldu. Yürüyüşlerine izin verilmeyen sendika üyeleri ve çevredeki vatandaşlar, polisi yuhaladı. Gergin dakikaların yaşandığı Bursa’da, sendika üyeleri, Fomora Meydanı’nda İstiklal Marşı okuyarak, basın açıklaması yaptı.

    Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, “Devletin icra organı hükümet, terör konusunda derhal önlem almalıdır. Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak” dedi. Türkoğlu, “Bölücü köpeklerin saldırısı bir kez daha yüreklerimize kor düşürdü. Gündüz vakti yapılan bu hain saldırı kabullenilecek bir durum değildir. Kahraman ordumuzun millet olarak yanındayız ancak ortada bir zafiyetin olduğu da açıktır. Sorumlular asker, sivil her kim ise istifa etmelidir. Ülkeyi yönetenler, terörü önlemek adına ortaya hiçbir ciddi tedbir koyamazken, şehit törenlerinde söylenen birkaç kuru söz dışında hemen hemen hiçbir şey yapılmamaktadır. Yeter artık! Yıllardır ’Gereken yapılacaktır’ yutturmacısıyla milleti oyalıyorsunuz. Ya bu kanı durdurun ya da millet durduracak” diye konuştu.

    Basın açıklaması sırasında meydanda bulunan ve asker annesi olduğunu söyleyen Goncagül Özkır isimli kadın gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun Çanakkale’de asker olduğunu anlatan Özkır, “Oğlumun Çanakkale’de asker olması demek, şehit olmayacağı anlamına gelmez. Hükümet maalesef terörle mücadele konusunda gereken tedbirleri almadı. Her şehit haberinde canım yanıyor. Artık yeter” diyerek, gözyaşı döktü.

    Sendika üyeleri ve vatandaşlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

    İZMİR'DE ESNAFTAN SESSİZ PROTESTO

    Hakkari Aktütün Karakolu'ndan 15 şehit haberinin gelmesinin ardından, İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarsı esnafı, dükkanlarına Türk Bayrağı asarak terörü protesto etti.

    Şehit haberlerinin duyulmasının ardından kendiliğinden organize olan esnaf işlerlerine bayrak astı. Bir grup esnaf da çarşının ortasında dev Türk Bayrağı açıp sessiz protestoda bulundu. Esnafın tepkisine alışveriş için gelen vatandaşlar da destek verdi. Esnaf astığı bayrakları ölen Mehmetçiğin intikamı alınıncaya kadar indirmeyecekleri dile getirdi.

    SİNOP'TA HAİN SALDIRIYA PROTESTO

    Sinop'ta, Hakkari'de meydana gelen terörist saldırı kınandı.

    Sakarya Caddesi'nde toplanan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan terör saldırısını kınayarak, caddeyi kısa süreli trafiğe kapattılar.

    Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Sinop Şubesi yönetim kurulu üyesi Ahmet Kavazak, grup adına yaptığı açıklamada, vatan evlatlarının artık hain pusularda şehit düşmesini istemediklerini söyledi.

    Saldırıda 15 fidanın yitirildiğini belirten Kavazak, “Artık bu kanın durması, anaların göz yaşlarının dinmesi için tüm terör karşıtlarını göreve davet ediyoruz. Her şehit olayından sonra ezberlediğimiz taziye açıklamalarını artık duymak istemediğimizi, laf yerine terörü önlemek için ne yapılması gerekiyorsa artık yerine getirilmesini istiyoruz. Sinop;ta tüm iş yerlerini kepenk kapamaya ve tüm iş yerleri ve konutları bayraklarla donatmaya davet ediyoruz” dedi.

    Ardından okunan bildiriyi dağıtan ve terör örgütü aleyhine sloganlar atan grup, Sakarya Caddesi'nden ayrıldı.

    ESKİŞEHİR'DE TERÖRE LANET PANKARTI

    Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na PKK’lı teröristlerin düzenlediği, 15 askerin şehit olduğu saldırı Eskişehir’de bir binanın önüne asılan pankartla protesto edildi.

    Eskişehir’de haftalık yayınlanan yerel Haber 26 Gazetesi sahibi Ali Akyüz, gazetesinin bulunduğu Ticaret Sarayı binasının girişine üzerinde ‘Teröre lanet olsun. Güneydoğu da 15 şehit daha’ altında da ‘Hala uyuyunları uyandırma servisi’ yazılı bir pankart astı.

    Parkartın yanına Türk bayrağı da asan gazeteci Ali Akyüz, teröre karşı herkesin tepki göstermesi ve duyarlı olması gerektiğini söyledi. Hakkari’deki terörist saldırıda Eskişehirli astsubay çavuş Hasan Önal’ın şehit düştüğünü belirten Akyüz şunları söyledi:

    “Ben teröre tepki olarak gazetemin önüne bu pankartı astım. Ancak insanlar hala duyarsız. Başka ülkelerde bir şehit olduğunda 3-5 günlük yas ilan ediliyor. Bizde 15 askerimiz şehit düşüyor kimse tepki göstermiyor. Oysa bu olayda yer yerinden oynaması lazım. Biz şehidimizin acısını içimizde hissetmiyorsak o zaman millet olma vasfımızı yitirmişizdir. Teröre karşı birlik olmalıyız ve birlikte tepki göstermeliyiz.”

    Henna bunu beğendi.



    Türkiye'nin dört bir yanında tepkiler Yorumları