MUHAKEME.NET FORUMU > Diğer Konular > Konu Dışı > Domuz eti neden zararlıdır
Konu Dışı Forumda kategorisini bulamadiginiz konulari buraya yazabilirsiniz

Domuz eti neden zararlıdır

Konu Dışı icinde Domuz eti neden zararlıdır konusu , YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININKULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE' 1)ZEHİRLİ MADDELER: Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazlamiktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalpenfatüsüne sebep olur.Ayrıca ...

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 06-28-2008, 23:52   #1
O artık bizden

beyza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 662
641 Mesajına 1,101 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 93 beyza has a brilliant future
beyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant futurebeyza has a brilliant future

Ruh Hali:
Domuz eti neden zararlıdır

YILDA 3 BİN TON DOMUZ YAĞININKULLANILDIĞI ÜLKEMİZİN, TEMİZ İNSANLARININ DİKKATİNE'
1)ZEHİRLİ MADDELER:

Domuz eti çok yağlıdır.Yenildiği takdirde bu yağ kana geçer.Kandaki fazlamiktarda yağ atardamarların sertleşmesine,tansiyon yükselmesine ve kalpenfatüsüne sebep olur.Ayrıca domuz yağı içerisinde 'sutoksin'denilenzehirli maddeler mevcuttur.Vücuda giren bu maddelerin dışarı atılması için lenfbezlerinin çok çalışması gerekir.burum lenf düğümlerinin(nbademcikgibi)iltihaplanması ve şişmesine neden olur.Bu duruma DOMUZ HASTALIĞI dadenilen 'skrofuloz a neden olur.

2)FAZLA MİKTARDA KÜKÜRT

Domuz etinde bulunan anormal miktarda kükürt kıkırdak kas ve sinirlere oturarakeklemlerde iltihaplanmalara yol açar.Kireçlenme ve bel fıtığına yol açar.

3)AŞIRI BÜYÜME

Domuzda büyüme hormonu çok fazladır.Domuz etiyle alınan bu anormal miktarda kibüyüme hormonu vücüdun düzensiz büyümesine neden olur.Ellerin ayakların yadakafanın anormal şekilde büyümesine yol açar.

4)DERİ HASTALIĞI

Domuz eti ve yağı kullanan kişinin derisinde 'imidazol' denilenmaddeler kaşıntıya yol açar.Egzama dermati, nörodermatit gibi iltihabi derihastalıklarına zemin hazırlar.

5)TRİNŞİN

Domuz etiyle insanlara geçen bu hastalık domuzlarda ağır bir hastaıkyapmamasına rağmen insanlarda öldürücüdür.Bu hastalıkğın tek kaynağıdomuzlardır.

6) SİROZ

Ottowa Üniversitesi araştırmacıları domuz eti tüketimi ile karaciğeriltihaplanması olan siroz arasında orantılı bir artış tespitettiler.Araştırmayı yapan Dr. Amin Nanji ve Dr.Samuel French domuz eti ilealkol tüketildiği zaman riskin dahada arttığını belirtiyor.İsviçre, Norveç veFinlandiya gibi ülkelerde kişi başı kişi başı ortalama domuz eti tüketimi ilesirozdan ölenlerin oranları doğru orantılıdır.

7) KANSER

Domuz eti ve yağı, cilt kanseri, mide kanseri, bağırsak kanseri, lenf kanserigibi kanser çeşitlerine yakalanma riskini arttırmaktadır.Ayrıca taşıdığı aşırıbüyüme hormonu nedeniyle kanserin gelişmesine zemin hazırlamaktadır.

8) OBEZİTE
Yapılan araştırmalarda vücudun metabolizmasının dengesizliği ile oluşanbir tür hastalık olan obeziteye yakalanma riskinin domuz eti kullanımı iledoğru orantılı olduğu belirtilmekte.İşte bu nedenle özellikle hristiyanülkelerde obezite çok yaygındır.

9)HAYA DUYGUSUNU AZALTMASI

Yapılan araştırmalardadomuz etinin barındırdığı bir tür maddenin insanlardakikıskanma ve haya duygusunu azalttığı kanıtlanmıştır.Bu durum toplum içindefuhuşun ve ahlaksızlığın artmasına cinsel sapkınlıkların ortaya çıkmasına nedenolmaktadır.Özellikle ülkemiz için önemli olan Türk aile yapısı bu nedenle birtehdit altındadır.Çünkü eşini kıskanmayan tek varlık domuzdur.Yani bir domuzaynı zamanlarda birçok domuzla birlikte olur.
beyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 adlı kullanıcıya bu mesajı için teşekkür eden beyza kişi:
alptraum (06-30-2008), xyzt (07-25-2008)
Alt 06-28-2008, 23:56   #2
Administrator

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 1,252
1,107 Mesajına 1,588 tesekkür aldı
Blog Başlıkları: 14
Tecrübe Puanı: 291 alptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the rough

Ruh Hali:
SAGLIK nedir uyguladigim zaman bu yaziya olumlu cümleler kuracagim ne kadar sagligima dikkat ediyorumki birde bu asinalik olsun bende

Ama yinede sunu iyi bilelimki elin gavurlari 100 yasina kadar yasiyor hastalik dersen normal oranda dünya güzelleri onlardan daha cok cikiyor sismanlik noktasinda besin deger kalorisi yüksek olan yiyecekleri yiyip sonradan yakilamadigi icin kilo aliniyor bakin alman futbolculara finaldeler rusya desen ona keza

alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-25-2008, 18:31   #3
Artık buranın yerlisi

Tesekkür etti: 68
54 Mesajına 63 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 17 xyzt will become famous soon enoughxyzt will become famous soon enough

Alıntı:
alptraum´isimli üyeden Alıntı
SAGLIK nedir uyguladigim zaman bu yaziya olumlu cümleler kuracagim Ama yinede sunu iyi bilelimki elin gavurlari 100 yasina kadar yasiyor hastalik dersen normal oranda )
İLGİNÇ BİR YORUM
xyzt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-25-2008, 18:36   #4
Administrator

alptraum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 1,252
1,107 Mesajına 1,588 tesekkür aldı
Blog Başlıkları: 14
Tecrübe Puanı: 291 alptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the roughalptraum is a jewel in the rough

Ruh Hali:
Bilimsel bir gerçek....

Bir hristiyana domuz eti zararlı olduğu için müslümanlar yemiyor gibi bir tezle gidilirse problem oluşur. Cünkü bunun lamı cimi yok derim Kuranda yasaklanmış yemiyorum her insanın öğütebilecegi kalori miktarıda değişken olduğu için savunmayı böyle almamız yanlış olur
alptraum isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-25-2008, 19:48   #5
O artık bizden

el_feta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 122
112 Mesajına 163 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 28 el_feta will become famous soon enoughel_feta will become famous soon enough

sizde yaa...allah sevdiği kullarını çabuk alırmış...ondan...
el_feta isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2008, 00:21   #6
Artık buranın yerlisi

Tesekkür etti: 105
99 Mesajına 146 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 25 Metin mete will become famous soon enoughMetin mete will become famous soon enough

Sahsi bir görüs yazacagim ilmi yani yoktur.Allah bir seye yasak demis ise bana(ayni zamanda Hic kimsenin haddine degil)Söz hakki düsmedigine inaniyorum.Nedenler aramiyorum ihtiyacta duymuyorum.O emr vermis ise bana düsen sadece itaat etmektir hemde hic terettüd etmeden.Söyle kötülügü varmis ne gam,sagliksizmis ne keder,Bana düsen itaat ise emri basimla gözüm üstüne gerisi hikaye...

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez."

(Maide,51)
Metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2008, 00:39   #7
Artık buranın yerlisi

Tesekkür etti: 68
54 Mesajına 63 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 17 xyzt will become famous soon enoughxyzt will become famous soon enough

Alıntı:
Metin mete´isimli üyeden Alıntı
.O emr vermis ise bana düsen sadece itaat etmektir hemde hic terettüd etmeden.Söyle kötülügü varmis ne gam,sagliksizmis ne keder,Bana düsen itaat ise emri basimla gözüm üstüne gerisi hikaye...
yanılmıyorsam(sanırım sizdiniz) siz bir yorumunuzda "allahın sarhoş iken namaza neden yaklaşılmaması gerektiğini emrettiğini anlaamıyorum" diye bir cümle kullanmıştınız.( tam hatırlamıyorum) o halde bu yorumunuzla ters düşmüş olmadınız mı?
xyzt isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2008, 17:58   #8
Artık buranın yerlisi

Tesekkür etti: 105
99 Mesajına 146 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 25 Metin mete will become famous soon enoughMetin mete will become famous soon enough

Alıntı:
xyzt´isimli üyeden Alıntı
yanılmıyorsam(sanırım sizdiniz) siz bir yorumunuzda "allahın sarhoş iken namaza neden yaklaşılmaması gerektiğini emrettiğini anlaamıyorum" diye bir cümle kullanmıştınız.( tam hatırlamıyorum) o halde bu yorumunuzla ters düşmüş olmadınız mı?

Yaziyi iyi okumadiginiz veya pek ilginizi cekmediginden kinaye bir yaziydi o anlayan anlamisti zaten.Asla ben yorum yapmam.Yorum zaten yapilmis takke düsmüs kel görünmüs Yani Allahin yasagi varken beni ne ilgilendirir neden yasak etmis veya sebebi neymis banane kardesim....
Metin mete isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Tags
domuz, eti, neden, zararldr

Seçenekler
Stil