Sohbet bölümü Herkes burada sohbet edebilir

Cuma gününde saat 15.00 te viyana Stephansplatz da Filistin icin yürüyüs yapilacaktir. Bilmeyenleri haberdar etmeniz rica olunur.

Dedim.... Dedi...

Sohbet bölümü icinde Dedim.... Dedi... konusu , Dedim: çok yalnızım. Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186...

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler Stil
Alt 11-28-2008, 01:03   #1
O artık bizden

BeKKe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür etti: 1,281
732 Mesajına 1,414 tesekkür aldı
Tecrübe Puanı: 111 BeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond repute
BeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond reputeBeKKe has a reputation beyond repute

Ruh Hali:
Arrow Dedim.... Dedi...

Dedim: çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ
Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186

Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205

Dedim: Buda senin yardımını ister
Dedin: أَلَا تُتِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
ALlAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22

Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim.
Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ
(öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90

Dedim: çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?
Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ
ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104.

Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı.
Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ
ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. ğafir-2/3.

Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?!
Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
ALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53.

Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın?
Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
ALLAH 'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali imran-135.

Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH 'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum.Dedin: إِنَّ اللّهَ يُتِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُتِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ
şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.

Birden "ilahım ve Rabbim benim senden başka kimim var" dedim.
Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedin.

Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?
Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّتُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَتِيمًا
Ey inananlar! ALLAH 'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH , müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim: ALLAH 'ım seni çok seviyorum.
"Secde et ve yaklaş...!"

BeKKe isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 adlı kullanıcıya bu mesajı için teşekkür eden BeKKe kişi:
el_feta (11-28-2008), sukeyne (11-28-2008)

Bookmarks

Tags
dedi, dedim

Seçenekler
Stil